Provalarda İkinci Gün Tamamlandı!

Eurovision 2021’in provaları tüm hızıyla devam ediyor. Provaların ikinci gününde Kıbrıs, Norveç, Hırvatistan, Belçika, İsrail, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Malta’yı izledik. İşte ekibimizden provalar hakkında detaylar;

KIBRIS

Kıbrıs’ın Fuego ile başlayan yükselen grafiği ve bu başarının ardından gelen aynı tarz şarkıların ardı ardına gelmesi ister istemez bir kıyaslama yapmak gereği hissettiriyor . 
Kırmızısı bol bir arka planda hadisevari bir koreografi eşliğinde müthiş bir performans izledik . Sanatçı şarkıyı yukarı taşıdı ve fuego ile aynı etkiyi verdi . Tamta’nın zayıf performansı gibi bir tereddütü yaşıyordum ancak kıyas kabul etmez . İlk 5 deki yerini ayırtabiliriz.

Hakan

İyi bir parça, iyi performans. Elena’nın hem vokal hem dans performansı gayet iyi. Dansçılar da başarılı. Ama Kıbrıs kendini tekrarlamamak vazgeçmeli bence.

Güneç

Elena sahneye çok yakışıyor. İlk prova için bir kaç teknik aksaklık oldu ama bunlar çok önemli şeyler değil. Sahnede arka planda boyutlu bir ayna kullanıyor. Dansçıların kıyafetleri kırmızı deri. Bu da şarkını ruhunu çok iyi yansıtıyor. Yakın plan çekimlerde her ne kadar Fuego ile kıyaslansa da bence Elena güzel bir performansla geliyor ve finale çıkacağı garanti.

Burak

Online basın merkezinde Eurovision sahnesinde olmasıyla ilgili ailesin ve arkadaşlarının ne hissettiğini sordum. Elena ise arkadaşları ve ailesi şimdiden partilemeye başladığını, çok gururlandıklarını ve en az onun kadar heyecanlı olduğunu belirtti. İstanbul’dan olduğumu öğrenince de ‘Thank you İstanbul’ diyerek gülümsedi. 😊

Berkay

Genel olarak solistin ses ve dans performansına bayıldım. Kıyafet ve sahnesi de gayet iyidi ancak eleştireceğim bir nokta var arkaplanda kendisi ve dansçılarının yansıması oldukça göz yoruyor maalesef. Bu durum gerçekten göz ardı edilmemeli.

Cevat

NORVEÇ

Bu da çok standart bulduğum bir şarkı. Kostüm ve sahne de bence bu sıradanlığı kurtarmıyor.

Güneç

Sahne şovu ulusal finalde gördüğümüzün aynısı diyebiliriz. Kıyafetinde değişiklikler var. Full taştan yapılmış bir kıyafet giyiyor. Performansı sırasında heyecandan mı, yoksa kulislerde konuşulduğu gibi duman makinasından kaynaklı mı bilmiyorum bir ses sorunu yaşadı. Performans bitince de boğazını tutup, öksürdü. Bunu sesinin yetmemesine, hasta olmasına bağlayanlar da olmuştu. Fakat Norveç’in ulusal finalinden biliyoruz ki sesi gayet iyi. Bence bu şarkı borderline.

Burak

Ulusal finallerinde olduğu gibi yine hiç değişmeyen bir şov göreceğiz yine. Kamera açıları, sahneyi kullanmaları tıpatıp aynı olduğu pek fazla yorum yapamıyorum. Ama ortalama olarak gayet iyi bir sahneleme mevcut. Finalde olup olmayacağı konusunda yine ortama bir yorum yapabiliyorum.

Berkay

Ulusal finalden hiçbir farklılık yok desek yeridir. Nedendir bilmiyorum ama isteksiz şarkı söylüyor gibi bir vibe alıyorum sürekli bu adamdan. Sonlardaki pyro efektler şarkıya güzel uyum sağladı. Genel olarak beğenemedim.

Cevat

HIRVATİSTAN

Performansın başlarında ses kararsız geldi . Çok daha etkili sunulabilecek bir şarkı görsel anlamda da bekleneni vermiyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen finale çıkabilecek potansiyelde. Basın toplantısında büyük bir Esc fanı olduğunu ve tüm zamanlar favorisinin Euphoria olduğunu belirttiğini ayrıca not düşeyim.

Hakan

Albina genç ve gelecek vaat eden bir yetenek. Şarkısı, vokal performansı ve sahnesi de bugünün iyilerindendi. Ama sonuç ne olur, izleyip göreceğiz.

Güneç

Hırvatistan’dan böyle bir sahneleme görmeyi gerçekten özlemişim. Albina ve dansçıları fütüristik diyebileceğimiz bir kostümle karşımıza çıkıyorlar. Bir kaç ışık oyunu ve güzel dans hareketleri ile performansını tamamlıyor. Aslında çok alışık olduğumuz, klasik diyebileceğimiz bir performans. Tek sorun sorunlara doğru Albina biraz detone oldu ama bunlar ilk provalar diyerek önemsemiyorum bu konuyu. Provalardan önce ciddiye almadığım fakat artık sevdiğim bir isim oldu.

Burak

Albina, günün beğenilenlerinden oldu. Sahnelemesi, şovu, performansı gayet başarılıydı. Arka planda kullanılan efektlerin ve renk tonlamaların da hakkı verilmiş. Sahnede gerçekten bir star gibi parladı. Finalde olmayı hak ediyor açıkçası.

Berkay

Gerçekten ekinin kıyafetleri ve koreografisi çok hoş, çok beğendim. Balkan ülkelerinden böyle ikonik bir kıyafet ve koreografiler görmeye ne yazık ki alışkın değiliz. Bu açıdan çok sevindim.

Cevat

BELÇİKA

Grup son derece profesyonelce icra ediyor şarkıyı . Sakin, dingin, dinlendirici ve hoş. Vokal ayrıca etkili .

Hakan

Kaliteli bir şarkı, iyi bir vokal performans. Zaten bu şarkıya cafcaflı bir sahne gitmezdi. Ama Belçika ile ilgili birşeyler nedense içime sinmiyor, iyi bir enerji alamadım, hayırlısı.

Güneç

Belçika’yı sahnede böyle görmeyi o kadar özlemişim ki, anlatamam! Buram buram kalite kokan bir performanstı. Tamamıyla dark bir sahne. Ortada solist dört bir yanına grubun diğer üyeleri dağılmış. Kamera solist ekseninde diğer üyeler çevresinde dönüyor. Yakın plan ağırlıklı bir performans. Bence çok çok iyiydi. İki gündür neredeyse ilk defa sıfır hata ile prova yapan bir ülke gördük. Çok özlemişim böyle bir şov görmeyi. Finale çıkmaları artık net diyebiliyorum.

Burak

Belçika’dan beklenen bir performans. Aslında tipik bir Belçika diyebiliriz. Şahsen şarkılarını da çok sevdiğim için ben başarılı buldum. Şarkıda yer alan gizemlilik ihtiras ve inkitam hissi sahneye de işlemiş. Zaten star gibiler, sahnede tamamen parladılar

Berkay

Sade bir sahne ve ışıklandırma ile karşımıza çıktı ancak kıyafetleri bana göre oldukça özensiz geldi solist dışında. Solistin ses performansı oldukça iyidi. Arkaplana gelince Eurovision da çokça kullanılan kendi yüz portresi kullanılması bence yeterince bayatladı sayın Belçika Delegasyonu

Cevat

İSRAİL

Eden’i sahnede başarılı buldum ki zaten sesini çok iyi kullanıyor . Şarkı playlistte dinlemekten ziyade sahneye yakışıyor ve bence finale yakışan bir performans.

Hakan

Eden bana biraz şımarık cırtlak küçük kız çocuklarını çağrıştırıyor. Şarkı söylemeyi kuyruğu kapıya sıkışmış kedi gibi bağırmak sanıyor, ama değil. Beğenmedim.

Güneç

İsrail’in performansı tahmin ettiğimden daha iyiydi. Eden çevresinde bulunan dört erkek dansçı ile sürekli etkileşim halinde bir performans sergiliyor. Başlarda üzerinde beyaz bir kostüm varken. Şarkının bir noktasında o kostüm çıkıyor ve üzerinde nude ilüzyonlu bir kıyafetle kalıyor. İlk provada bu sırada teknik bir sorun yaşadılar. Mikrofona yetişemedi ve güldü. İkinci provada da şarkının sonunda, albüm kapağında başında taktığı taç şeklindeki saç takılıyor. Bu göz hizasına kadar düştü. Genel olarak ortalama bir performanstı.

Burak

Şarkının yeni versiyonu ile birlikte adeta yüreklerimizi hoplattı bedenlerimizi oynattı. Sahnede de aynı şeyi yapıyor diyebiliriz. Hem sesi hem şovu hem de kareografi gayet iyi ve uyumlu. Arka plandaki efektler de şarkı ile uyum yakalamış. Finalde olacaklarını düşünüyorum ama sürpriz de yaşatabilirler, yaşayabilirler.

Berkay

Eden’in sesi ve şarkının sonundaki kıyafetin ana fikri bana göre bugünün olayı idi. Ba yıl dım!! Onun dışında dansçılar ile uyumunu ve sahne ışıklandırmasını çok sevdim. Şeffaf ledde kullandığı arkaplan fikri de çok hoşuma gitti.

Cevat

ROMANYA

Bugünkü 2. Performansı son derece başarısızdı maalesef . Sesi kontrolsüz ve zor çıkıyor gibiydi. Bu hali ile finale çıkamaz.

Hakan

Roxen’den ümitliydim. Amnesia’yı geçen seneki şarkılarından daha çok beğenmiştim. Bu prova beni hayal kırıklığına uğrattı. Kızcağız dans edeceğim diye helâk oldu. Umarım yarışmada biraz açılır.

Güneç

Roxen ve şarkısı benim bu seneki 10 puanıma sahip isimler. Roxen’den çok ümitliydim çünkü bu şarkının Roxen için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyordum. Fakat Roxen iki provasında da nefes nefese kaldı ve şarkıyı resmen söyleyemedi. Roxen’e sahnede beyaz üzeri siyah ellerle desenli kıyafet giymiş beş dansçı eşlik ediyor. Roxen ise şarkının adından yola çıkart bir eşorfman takımı diyebileceğim bir kostümle bizi karşılıyor. Performansta şarkının manik havasını yakalamak istemişler fakat Roxen malesef performansa yetişemedi. Umarım ikinci provalarda bu sorun çözülür.

Burak

İlk denemesinde sesini iyi kullanamamasına rağmen ikinci provada gayet iyi toparladığını düşünüyorum. Büyük ihtimalle yarı finalde giyeceği kıyafeti kullanmadı ve karşımıza günlük bir giysi ile çıktı.😂 Sürpriz bekleyebilir miyiz? Evet bekleriz. Sahneleme ve şov konusuna değinirsem gayet sahneyi yerinde kullanıyor ve yarı final günü kıyafetler ile birlikte etkili bir şov olacağını düşünüyorum. Ama hala eksik yönleri var.

Berkay

Klipteki koreografinin aynısını sahnede sergilemeye çalıştı ancak sanıyorum ilk provadan olsa gerek sahneye alışamadı ve sesinde normalden çok daha fazla kaymalar meydana geldi. Provada oldukça gergin olduğunu gözlemledim.

Cevat

AZERBAYCAN

Zarif bir sunum, mistik hoş bir arka plan ve sonuç muhteşem . Şarkı sahneye çok yakışmış , ufak ses problemi görsem de bahislerde üst sıralara tırmanacağından eminim

Hakan

Ve bence günün yıldızı. Ses, şov, sahne, dans, hepsi yerli yerindeydi. Sadece saçı ve makyajı beni endişelendirdi. Neyse ki basın toplantısında söylediğine göre gerçek yarışmada saç ve makyaj biraz daha farklı ve gösterişli olacakmış. İyi şanslar Samira 🥰🌹🧿

Güneç

Efendi’nin sesi, şu ana kadar gördüğümüz en iyi seslerden biriydi. Vokal performansı anlamında en iyiler arasında. Sahnede kendisine dört kadın dansçı eşlik ediyor. Kullanılan grafikler pembe-yeşil tonlarında ve Hint desenleri ağırlıklı desem doğru olur. Sahne performansı konusunda daha fazlasını beklediğim ve şarkı buna yatkın olduğu için bu performans beni tam tatmin etmedi. Net olarak finale çıkacaktır ama Efendi bu kadar iyi bir vokalken, şarkının ruhuyla daha hareketli bir kareografi hazırlanabilirdi.

Burak

Efendi’nin sesi, şu ana kadar gördüğümüz en iyi seslerden biriydi. Vokal performansı anlamında en iyiler Efendi, sahnede sesini gerçekten iyi kullandı. Arka plan teması şarkı ile uyumlu, kamera açıları gayet yerinde. Tek eksik nokta sahnelemenin yetersiz olduğu. Sahnenin ortasında durması bana boşluk havası verdi. Ama Efendi’nin önünde duramayız oldukça gümbür gümbür geliyor.

Berkay

Ses performansı müthiş ama kıyafet gerçekten benim için hayal kırıklığı oldu. Arkaplanı beğendim ancak bu provanın tamamını izlediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki Azerbaycan bu sene kazanamayacak.

Cevat

UKRAYNA

Kusursuz bir performans. Son dönem örneklerini gördüğümüz Doğu Avrupa folk pop tarzının güzel bir örneği. Ukrayna bu yıl da ilk 10’da olacak sanırım.

Hakan

Bu şarkıyı sonuna kadar dinlemeyi bir türlü başaramadım, sinir sistemim dayanmıyor. İzlediğim kadarıyla cafcaflı bir sahne hazırlamışlar. Hayırlısı…

Güneç

Şarkının hiçbir zaman fanı olmamış ve asla açıp dinlememiş biri olan, sahne performanslarından sonra şarkıya yükseldim! Sahnede kare bir alanın içinde solistimiz ortada diğer ekip üyeleri arkasında bir profil görüyoruz. Beyaz alanın içinde solistimiz hariç herkes beyaz kıyafetler giymişken; solistimiz siyah&yeşil tonlarında son derece kontrast bir pozisyonda karşılıyor bizi. Grafikler ise şarkının temposuyla son derece uyumlu. Kapanışı ise güzel bir gönderme ile yapıyorlar fakat o kadar spoiler vermeyelim. Ukrayna, bende yükselen ülkelerden oldu.

Burak

Bu nasıl bir provaydı be dedim içimden. Gerçekten çok başarılı buldum. Hem şarkının hem de şovun çok farklı bir yapısı var. Sanki bu çağdan değilmiş gibi. Sesini de oldukça iyi kullanıyor. Fazla söze gerek yok. Doğu Bloku kontenjanından finalde olur ama ne yapar bilinmez.

Berkay

Sahnedeki etmenleri çok ama çok sevdim. Çok iyi bütünleşmiş bir grup izledim. Çok beğendim genel olarak Ukrayna ekibini

Cevat

MALTA

Kişisel olarak listemde en üstte olduğu İçin beklentiyi mi çok yüksek tuttum bilmiyorum ama bu şarkıyı bu sunum ile tekrar izleme isteği duymuyorum . Güzel ses ancak müsamereye çıkmış bir kızın performansını izledik sanki . Şarkı sahneyle bütünleşmedi . İlk prova İçin bir şeyler eksik görünüyor

Hakan

Destiny her zamanki Destiny işte. Sahnede 18 yaşında küçük bir kız değil sanki 40 yıllık ünlü bir diva var. Şarkı da bence gayet iyi. Geçen seneki şarkısını da beğenmiştim. Ama sahne çok sadeydi. İyi şanslar.

Güneç

Geldik günün en merakla beklenen ismi Malta’ya. Destiny karşımıza oldukça cesur bir kıyafetle çıkıyor ve ilk olarak bunu takdir etmek istiyorum. Bebek pembesi diyebileceğimiz mayo tabanlı kostümü, yüksek pembe çizgileri ve alnındaki baby-afro saçlarıyla tam bir diva görüyoruz. Bu açıdan Destiny’de şarkıcı Lizzo’nun havası yaratılmış olduğunu düşünüyorum. Bundan rahatsız olmadım çünkü Destiny ve şarkısının ruhuna çok güzel gittiğini düşünüyorum. Beni tek rahatsız eden şey tüm bu süreç boyunca bu kızın 18 yaşından büyük gösterilmeye çalışılması. Neyse, konumuz dönüyorum. Sahnede klasik Sacha Jean-Baptiste dokunuşları görüyoruz. Koyu zeminlere neon renk dokunuşları, kesilen-birleşen ekranlar ve küçük kamera ilüzyonları. Benim en sevdiğim şey ise arka duvar tamamıyla sarı olduğunda Destiny ve ekibinin pembe figürler olarak sahnede patlamaları. Ben genel dokunuşları çok beğensem de, Sacha’nın klasik dokunuşları olduğuna hem fikiriz. Dans edilen bölümler var, Destiny bunlara biraz eşlik ediyor fakat full akış bir dans şov yok. Genel olarak güzel bir performans fakat winner performans mıdır, ona emin değilim. llk prova için güzel görüntü, harika vokal güç ve tatmin edici bir şov….

Burak

Destiny’yi çok seviyorum. Junior Eurovision’daki şarkısı olsun, farklı platformlardaki performansları olsun acayip etkileyici! Provalarda da gösteriyor ki yine herkes etkisinde kalacak. Fakat ufak tefek eksik şeyler var. Mesela sahneleme çok zayıf geldi. Belki de favorilerden olduğu için daha gümbür gümbür bir şey bekledik. Ama idare eder mi? Evet eder.

Berkay

Yüz mikrofonu ile sahneye çıkmasını çok istiyordum ve oldu çok mutluyum. Destiny’i izlerken Lizzonun konserini izliyormuş havasını aldım ki Lizzo’yu da çok severim. Favorim zaten umarım kazanır.

Cevat