12Puan Yorumluyor: Portekiz

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Portekiz: The Black Mamba – Love Is on My Side

Eurovision’da olmasa ve bir noktada karşıma çıksa tarza çok uzak olmadığım için en azından bir kez dinleyebileceğim bir şarkı. Ancak şömine başında oturup kafa dinlemekten başka bir his vermiyor. Portekiz’in klasik ulusal final yanlış seçimlerine bir yenisi daha eklendi…

2.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Adamın sesi ilginç geliyor bana. Yıllardır birbirinin aynısı hissi veren tipik Portekiz esc şarkılarından çok farklı olduğu için fena bulmuyorum. Atmosferi: iş çıkışı bir şeyler içip biraz rahatlamaya gidilen bir jazz bar havası sanki. Ama yine de ilk 10’uma girebilecek kadar da değil.

6/10

Ader B. (BAD)

Portekiz yine bizi şaşırtmaya devam ediyor. Jazz tınılarının olduğu ve kendi esc tarihlerinde ilk defa baştan sona İngilizce bir şarkı yarıştıkları ilk şarkı. Umarım şans getirir.

7/10

Halil Ö. (HAL)

Çok kişinin aksine ben bu şarkıyı seviyorum. Hele hikayesini öğrendikten sonra daha da sevdim. Final şansı çok az ne yazık ki.

5/10

Tolga I. (TOL)

Klasman dışı bir şarkı. Bana göre kült olacak türde. Bakalım Eurovision sahnesi Portekiz’i yutacak mı? Yoksa destek mi? Verecek göreceğiz..

8/10

Ümit K. (UKA)

Portekiz’den beklemediğim bir şarkı. Orta halli denebilir. Ama çok tanıdık geliyor bana. Final şansı olabilir. Sahne performansı etkileyecek.

5/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 5.6/10