12Puan Yorumluyor: Arnavutluk

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Arnavutluk: Anxhela Peristeri – Karma

Yeni düzenlemeden sonra daha dinlenebilir oldu ama hala tipik gürültülü bir Arnavut şarkısı…

5/10

Hakan Y.

Şarkı açıkçası beni çok çekmedi.Günlük hayatta açıp dinleyeceğim bir şarkı değil. Kadının sesi güzel ama sahnesi ulusal finalde kötüydü umarım daha iyi sahne şovuyla gelir. Şarkının ilk nakarattan sonraki ezgi kısmı ve kırmızı elbisesini sallaması bana direk Yunanistan’ın 2018’de katıldığı şarkıyı anımsattı.

5/10

Mert T.

Sesi bir defa çok güçlü. Şarkının ritimleri ise tam benlik, tam istediğim türden bir Eurovision şarkısı. Umarım hakkettiği sonucu alacaktır.

9/10

Cevat A.

Şarkının ilk versiyonu etkileyici degildi, Anxhela’nin güçlü sesini gölgede bırakıyordu. Ancak revamp ile birlikte guzel bir uyum yakaladi. Finali zorlayacak gibi.

6/10

Melih Y.

Güçlü bir ses, iyi bir şarkı ama sonra ki yıllara taşınabilir mi unutulmadan?! Bana göre ne yazık ki hayır. Yarışacağı yarı finaldeki rakiplerinin güçlü olması nedeniyle de finali görebilmesi çok zor.

5/10

Ümit K.

Dinlemesi oldukça keyifli ve etkileyici bir şarkı. Anxhela Peristeri güçlü sesiyle şarkının değerini artırıyor. Ama bu yıl diğer şarkıların gölgesinde kalıyor. Umarım sahnesi etkileyici olur ve final şansını artırır.

6/10

Cem B.

Şarkı kendini dinletiyor ama bir kez dinletiyor. Aslında güzel bir melodisi var. Tipik Arnavutluk şarkısı diyebilir miyiz? Evet bence deriz. Fakat eksik yanları var. Tek düze gidiyor yani.

2/10

Berkay K.

Güçlü kadın vokal, Etnik katılım geleneğini bu yılda devam ettiriyor Arnavutluk. Yeni düzenleme ile final şansı var. 2. Yf de İsviçre ve Yunanistanın olması televote sonuçlarina hayli yardımcı olacak.

6/10

Tolga I.

Aslında Anxhela, FiK boyunca favorim değildi. Fakat şarkıların akustik versiyonlarının hazırlandığı akşam Anxhela’nın sesi beni büyüledi ve şarkıya olan ilgim arttı. Revamp sonrası şarkının etnik öğeye boğulduğunu ve şarkının duygusunun ikinci planda kaldığımı düşünsem de, benim için dinlemesi keyifli bir Arnavutluk şarkısı oldu. Eurovision jürilerinin de kalbini çalacağına eminim. Ayrıca Sacha Jean-Baptiste ile çalıştığını düşünürsek görsel olarak da tatmin edici bir şov gelecektir.

6/10

Burak K.

Şarkının yorumlar sonrası ortalama puanı: 5.6/10