12PUAN ÖZEL: MADAME MONSIEUR RÖPORTAJI!

Öncelikle finalde size bol şans diliyor, ikinci yarı finaldeki galibiyetiniz için kutluyoruz. Şarkınız dünyanın çeşitli yerlerindeki Eurovision severlerden tam not aldı. Fransa’yı temsil etmeye en yakın isimlerden birisiniz. Türkiye’de de bir çok fanınız bulunuyor. Onları sizinle buluşturmak için bize fırsat verdiğiniz için teşekkür ederiz.

12Puan: Öncelikle Madame Monsieur kimdir?

Madame Monsieur: Madame Monsieur, geleneksel pop müziğini ve kentsel etkilerini elektro pop ile birleştiren Fransız Pop ikilisidir.

12Puan: Eurovision’a katılmaya nasıl karar verdiniz?

Madame Monsieur: Eurovision seçmelerine katılmak istedik çünkü şarkımız “Mercy” ve onun taşıdığı umudu götürebileceğimiz kadar ileri götürmeye karar verdik.

12Puan: Mercy’nin yaratım süreci nasıl oluştu? Vermek istediğiniz mesaj neydi?

Madame Monsieur: Geçen sene 21 Mart’ta, bir SOS Akdeniz kurtarma gemisinde denizin ortasında doğan bir bebeğin, Mercy’nin doğum haberi hakkında bir tweet gördük. Bu haber bizi gerçekten derinden etkiledi ve bu duyguyu bir şarkıya çevirmek istedik. “Mercy”i bebeğin doğduğu gün yazdık. Bu bir politik şarkı değil. Kimseye ders vermiyoruz. Sadece umut dolu ve “göçmen” kavramına değişiklik getiren bir şarkı.

12Puan: İkinci yarı finali hem yerel jüriden hem de uluslararası jüriden en yüksek puanı alarak, birinci sırada bitirdiniz. Bunu bekliyor muydunuz?

Madame Monsieur: Bunu gerçekten beklemiyorduk. Bizim için büyük sürpriz oldu. Şarkımızın tamamen Fransızca sözlerden oluşmasına rağmen herkese dokunduğunu düşünüyoruz. Bu da müziğin evrensel olduğunu, dillerin ve kültürlerin ötesinde olduğunu gösteriyor.

12Puan: Diğer yedi rakibinizi gördünüz. Aralarında favoriniz var mı?

Madame Monsieur: Açıkcası tüm şarkılar oldukça iyi. Igıt, Nassi ve Lisandro’yu da oldukça iyi biliyoruz. Açıkcası objektif olmak oldukça güç.

12Puan: Son olarak Türkiye’deki Eurovision fanlarına bir mesajınız var mı?

Madame Monsieur: Destekleri için onlara çok teşekkür ediyor; Lizbon’da görüşmeyi umuyoruz.
Görüşürüz! (Türkçe söylüyorlar.)

Bu akşam yapılan Final yarışında Madame Monsieur’a başarılar diliyor, röportaj için tekrar teşekkür ediyoruz.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=c-5UnMdKg70[/embedyt]