EUROVISION 2017’NİN EN UNUTULMAZ 10 ANI!

Türkiye’siz beşinci yılında Eurovision, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Portekiz’in ilk birinciliğini kazandığı Eurovision 2017 finalinin üzerinden tam bir ay geçti ancak 2017 Eurovision’u, pek çok anı ile hafızalarımıza kazındı bile. Eurovision 2017’yi unutulmaz kılan 10 önemli anı belirleyip Eurovision usulü puanlarımızı paylaştırdık. İşte o anlar:

1 puan: Öpücük

Ukrayna’ya komşu Belarus bu yıl oldukça sempatik bir şarkı ve ikiliyle yarıştı. Ukrayna’nın bir diğer komşusu Romanya da sıcak ve sempatik bir ikiliyle sahnedeydi. Her iki ülke de finale yükseldi ve her iki ülkenin temsilcileri de sahnede öpüşmekten geri durmadı. Romanya’nın sürpriz öpücüğü tebessüm ettirse de Belarus’un çalışılmış, dozunda öpücüğü ve Türkçe Eurovision şarkıları da söyleyen ikilinin “Deli” jestiyle puanımızı kazanan ülke elbette Belarus oldu. 1 point goes to Belarus.

via GIPHY

via GIPHY

2 puan: Yürüyen Balon

İrlandalı şarkıcı Brendan Murray’in “denemek için öldüğü” şeyler arasında balona binmek de vardı sanırız. Brendan ne finale yükselebildi ne de Kapadokya’da gün doğumunu izlemek için havalanabildi. “Yürüyen uçak” imal etme hayaliyle yaşayan bizlerden yürüyen balon ve sempatik Brendan’a gidiyor puanlar. 2 points go to Ireland.

via GIPHY

3 puan: Epic Sax Guy

İlk kez 2010 yılında izlemiştik bu efsanevi karakteri Eurovision sahnesinde. 2017’de bir kez daha sahnedeydi Epic Sax Guy. Sonsuz eğlenceli performansıyla üç üyeli Sunstroke Project ve üç yeni gelin geri vokalin de etkisiyle sürpriz bir şekilde yarışmayı üçüncü sırada tamamlayan Moldova’ya gidiyor üç puanımız. 3 points go to Moldova.

via GIPHY

4 puan: At Kafa

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan oldukça marjinal bir şarkı ile çocukluğumuzun çizgi filmi He-Man’in baş düşmanı İskeletor’u sahneye çıkarır diye umarken, Red Kit’in atı Düldül’ü bir merdivenin üzerinde dans ederken gördü bu gözler. Dört ayak üstüne düşen Azerbaycan’a puanımız da anlamlı; 4 points go to Azerbaijan.

via GIPHY

5 puan: Uzaylı Zekiye

Sanatıma saygı duyun diyen Karadağ’lı Slavko Kalezic “Space” isimli şarkısıyla finale yükselemese de, ahenkle dans eden saçları ve çılgın dansı ile uzaya doğru havalanırken görüldü son olarak. 5 puanımızı da arkasından gönderiyoruz. Allah iniş takımlarına zeval vermesin, Slavko. 5 points go to Montenegro.

via GIPHY

6 puan: Karma is a b*tch!

Eurovision sahnesinde ne dansçılar ne danslar gördük ama böylesine ilk defa tanık olduk. Birinci olamasa da yıla damgasını vuran ve tarihin en çok izlenen Eurovision şarkısı ünvanını kazanan Occidanteli’s Karma’ya danslarıyla eşlik eden gorile de “yin yang” benzeri bir puan vermeyi istedik. Hem de bu güzel şarkı altıncı olmuşken. 6 points go to Italy.

via GIPHY


7 puan: Teklif ediyorum, benimle evlenir misin?

Makedonyalı şarkıcı Jana Burceska “Dance Alone” şarkısıyla finale çıkamasa da Eurovision’un en mutlu katılımcısı oldu. Yarı final sırasında milyonların önünde erkek arkadaşından evlenme teklifi alan Jana, bundan sonra “yalnız dans” eder mi bilinmez ama hayatını yalnız geçirmeyeceği kesinleşti. Bu romantik abiyi şok edici hareketinden ötürü tebrik ediyor ve çiftimize en az 70 yıllık mutluk dolu bir evlilik diliyoruz. 7 points go to Macedonia.

via GIPHY

8 puan: Pantolonunu sevdim, çıkar onu bebeğim.

Bir önceki yılın şampiyonu Jamala 2017 finalinde yeni şarkısını seslendirirken Eurovision tarihinin en ilginç olaylarından biri gerçekleşiyor ve benzer eylemleriyle ünlenmiş Ukraynalı Vitaliy Sedyuk bize en “vahşi dansını” yapıyor. Poposunu milyonların oylamasına sunan ve bu uğurda hapislerde yatmayı dahi göze alan Ukraynalı Vitaliy’e ve ev sahibi Ukraynalılara teşekkürler, gecemize renk kattınız. 8 points go to Ukraine.

via GIPHY

10 puan: Okyanus Esintisi

Eurovision’da ilk kez birinciliği elde eden Portekiz’in şarkısını bir kez daha seslendirmek için sahneye çıkan Salvador Sobral, hastalığı sebebiyle ona sürekli destek olan ve aynı zamanda birinci olan bu şarkıyı da yazan ablası Luísa Sobral’ı sahneye davet ediyor ve hepimize romantik anlar yaşatan okyanus esintili bu güzel şarkıyı birlikte seslendiriyorlar. Seneye Lizbon’da görüşmek üzere. 10 points go to Portugal!

via GIPHY

12 puan: Every way that I can

Türkiye artık Eurovision’a katılmasa da Türkler yarışmayı sadece ekranları başından değil, yerinde de takip etmeye devam ediyorlar. Hem birinci olan Portekiz şarkısı sırasında hem de canlı yayının daha pek çok anında Sertab Erener’in de dediği gibi “yapabilecekleri her şekilde” bayraklarını sallayan Türk fanlar listemizin zirvesinde. 12 points go to Turkey.

18423838 1384751224925905 99016615949466712 n


BONUS: Televizyonlardan canlı yayınlanmasa da, finalden önceki akşam düzenlenen jüri finalinde Eurovision sunucuları fanların arasına dalıp onlardan bir Eurovision şarkısı söylemelerini istediler. Arenadaki Türk fanlar da bakın hangi şarkıyı söylediler. Yıldızlı 12 points de go to Turkey.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=uZ8z6BS3Pio[/embedyt]

Hasan Y.