BALTIKLARIN KIEV YOLCULUĞU-3: LİTVANYA

Yazarımız Alper Ö, 11 Mart Cumartesi akşamı Kiev yolcusunu belirleyecek olan Litvanya’nın Ulusal Finali’ni mercek altına aldı.

****

Baltıkların Eurovision’daki en başarısız ülkesi. Baltıkların, Eurovision’da puan almak için şarkı yapıp söyleyen ve ancak bu halde 6. olabilen ülkesi 😊

Kuzeyde Letonya ile Baltıklar, güneyde Polonya ve Belarus ile doğu bloğu ülkeleri arasında sıkışmış kalmış gizemli ülke.

Bu kadar başarısız şarkıları nereden bulup çıkarıyorlar, o manada gizemliler.

Bu sene hangi şarkıları aday olarak tercih ettiler acaba?

1.Kotryna – Love Shadow: Bana 2014 Attenbtion’u hatırlattı biraz ritmi ve kostümleri, ama onda bir ahenk ve uyum vardı bunda sadece nakaratında o havayı yakalayabiliyoruz. O da o kadar iddialı değil. Bu şarkı gölgede kalmaya mahkum.

2.Fusedmarc – Rain Of Revolution: Biraz 80’ler disko müziğini anımsatması yüzünden bana sempatik geldi. Önceki şarkıdan da daha güzel. Bakalım pabucu dama atılabilecek mi? Sahnede kullanılan öğeler de sahnede güzel bir etki bırakabilir.

3.Gabriellius Vagelis – Feel Myself Free: Hmm bu da oldu bak. Ama daha güçlü bir altyapıya, sounda ihtiyaçları var. Melodi çok hoş. Fusedmarc ile şu an başabaşlar.

4.Greta Zazza – Like I Love You: Sahnede bir şeyler yapmaya çalışan hanım kızımız. Geçen seneki Rykka’yı hatırlattı bana saçları, yalnızlığı, o beyhude çabaları filan 😀

5.Aiste Pilvelyte – I’m Like A Wolf: Geçen sene sahneye kurtla çıplak çıkanlar bu sene kendini kurtlara benzetenler. Dedim işte Litvanya, Belarus ile Letonya arasında sıkışmış kalmış. 😊Müzik Aminata’dan ilham Belarus’tan 😃

6.Sasha Son – Never Felt Like This Before: Ooo karşımızda kimleri görüyoruz, eskilerden tanıdık bir sima : Sasha Son. Gene karşımızda beklendik bir sorun zayıf bir altyapı, bu şarkı öyle coşturulmalı ki ilk 10’da yer edinmeli kendine. Sasha tecrübe etmiş biri olarak bunu düşünecektir eminim.

7.Paula – Let You Go: Nakaratı da olmasa sıradan bir kuzey şarkısı diyeceğim. Tek başına napıyorsun ablacığım o Bendeniz eteğiyle. Koca ülkede dansçı mı yok koreograf mı ? Şu şarkıyı harcamayın tek başınıza, üstelik nakarat da bu kadar hoşken. Hoş olması bi şeyler getirecek mi bakacağız.

8.Leva Zasimauskaite – You Saved Me: Bu kızcağızı hemen gönderelim bir tatile bi kaplıcalara filan. Nakaratın bu kadar iç gıcıklayıcı olduğu bir slov daha hatırlamıyorum. Litvanya bunu da yaptı bize ya, aşkolsun. Yazı dizimi bitirdiğim şarkıya bakar mısınız ; Saved Me 🙂

Bu finalde birkaç favori belirledim ;

Gabriellus – Feel Myself Free

Sasha Song – Never Felt Like This Before ve

Fusedmarc – Rain Of Ravolution

Hoşça kalın, Eurovision’la kalın müzikle kalın !