OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-18

Jüri finali dün gece gerçekleştirildi, oyların yarısı daha şimdiden belli oldu ve OGAE Turkey de bizzat oradaydı. Arkadaşımız Cihan, sizler için jüri finalini değerlendiriyor…

Jüri provasını da geride bıraktık artık birincinin kim olduğunu bilmemize çok az kaldı… Hala bir ülkeye kesin birinci gözüyle bakamadığımdan yarınki oylamanın çok heyecanlı geçeceğine inanıyorum…

unnamed12

Öncelikle genel olarak showun muhteşem olduğunu söyleyebilirim. Açılışından sunucularına; İnterval Act şarkısından kısa komik videolara… İsveç, her zamanki gibi Eurovision’u festival havasına sokmayı çok iyi başarmış. Justin Timberlake sürprizi ise yarışmanın Avrupa sınırlarını aştığının adeta kanıtı olmuş.
Bütün şarkıları dinledikten sonra beni en çok etkileyen performans Avusturalya oldu. Hak edenin Avusturalya olduğunu düşünsem de söz konusu Avrupa izleyicisi olunca sonuçtan emin de olamıyorum.
Provanın en çok alkış alan ülkeleri sırasıyla:
1. İspanya (Sanırım çok fazla İspanyol vardı ya da İsveçlilerin tatil için en çok tercih ettiği ülke olmasının etkisi vardı)
2. Avusturalya (Kusursuz Performans)
3. İsveç (Justin’in açık desteği, ev sahibi ülkenin şarkısının olması, finaldeki İskandinavyanın tek temsilcisi oluşu)
4. Ukrayna (Jamala’nın bir kere bile kötü bir performansına şahit olmadım)
5. Avusturya (Fanların sevgilisi olduğu kesin)
Gecenin kritiğine gelince: Hala, yarışma sıralarının kura ile belirlenmesi gerektiğine inansam da Açılış için Belçika; kapanış için Ermenistan çok başarılı bir tercih olmuş.
Justin Timberlake’ten sonra Mans’ın performansını da kaçırmayın derim.
Sıralamasıyla en kolay unutulan şarkı: Çek Cumhuriyeti
En iyi performans: Avusturalya
En kötü kıyafet: abu kategoride kazananımız çok. Hırvatistan (Osmanın yorumuyla: “banyo paspasına güneş paneli takmış gibi”) Almanya, İspanya, Bulgaristan diğer adaylar
Yeni oylama sistemine gelince: Hızlıca geçtiğinden çok keyif almadım. Özellikle sahne önünden Oylamayı takip etmek neredeyse imkansız… En kısa zamanda 8-10-12 üçlemesine dönülmesini ümit ediyorum.
Bakalım tek İskandinav ülkesi ve ev sahibi İsveç mi? Kıtaları aşıp gelen ve gönülleri kazanan Avusturalya mı; Büyük annesinin acısını kalbimizin en derinlerinde hissettiren Ukrayna mı kazanacak?
Cihan M.