OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-13

img 3921
Birinci yarı finale artık saatler kaldı. Dün geceki jüri finalini bu sefer arkadaşımız Barış değerlendiriyor.

1. Yarı finalin kıyafetli provasında bana göre öne çıkan 4 ülke vardı. Bu ülkeler mükemmel sahne ve performansları ile kendilerini diğerlerinden ayırdılar. Rusya, Ermenistan, Avusturya ve Macaristan…
Yunanistan, bu yıl ilk defa yarı finalde elenebilir. Şarkının vasatlığına ikinci sırada yarışma dezavantajını da eklersek Yunanistan için yarın kötü bir gün olabilir. 
Çek Cumhuriyeti de bu yıl ilk defa finali görebilir. Finale çıkması garanti diyemesem de performansı ile finali en çok bu sene hakettiği kesin.
Azerbaycan diasporası ile finali rahat yakalayacak gibi duruyor. Ancak Samra şarkıyı iyi okuyamıyor, şarkıyı parlatamıyor. 
Hollanda elenerek yarın bir sürpriz yapabilir. Şarkı güzel de olsa bir bütün olarak yarışmada fark yaratamıyor.
İzlanda sahnede çok çok iyi duruyor, finale rahat gelir, ancak şarkı zirveyi zorlayabilecek kadar güçlü olmadığından kesinlikle bir favori değil.
Hırvatistan, Kıbrıs ve Estonya ise bana göre gecenin diğer iyileriydi. 
Tüm bu yorumları yaparken San Marino’yu hariç tuttuğumu belirtmeliyim. Bir süredir Serhat ile iletişim halinde bulunduğumuz ve tabii ki ekip olarak kendisini gönülden desteklediğimiz için objektifliği kaçırıyor olabiliriz. Şüphesiz ki yarın finale çıkmayı hakeden ülkeleri alkışlasak da kalbimiz San Marino ile çarpacak.
Nihai olarak gecenin en iyisine gelelim. Bana göre bu gecenin yildizi interval act idi… Bir dram sahneye ancak bu kadar güzel yansıtılabilirdi.
Hepinize Salı akşamı keyifli seyirler diliyorum… 

Barış A.