OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-12

img 3916
Eurovision finali hızla yaklaşıyor fakat Eurovision fanları bu güzel haftanın keyfini doya doya yaşamak istiyor. Stockholm günlerinin biraz daha “yavaş” geçmesini uman arkadaşımız Hasan, Eurovision haftasını ve Hollanda’nın performansını değerlendiriyor.

Slow Down Eurovision

Bir yıl. 12 ay. 365 gün. Heyecanla ve özlemle beklediğimiz Eurovision yine hayatımızım tam merkezine oturdu çoktan. Tüm hafta boyunca başka bir şey düşünemez olacağız.
Çok hızlı geçmesini istediğimiz 51 haftayı geride bıraktık ve keyfi damağımızda kalacağından hiç bitmesini istemeyeceğimiz o tek haftaya çoktan girdik. Hayatın telaşlarını geride bıraktığımız bu haftada tek arzumuz zamanın biraz yavaşlaması ve bu keyifli günleri olabildiğince uzun ve doya doya yaşamak.
İşte o noktada Hollanda’nın bu yılki şarkısı daha çok anlam kazanıyor. Dün akşam 1. yarı final jüri provasını izlediğimiz Douwe Bob, kusursuz bir vokal performansı ile karşımızdaydı. Gitar çaldı, şarkı söyledi, kameralara ve dolayısıyla bizlere bir mesaj verdi: “Slow Down”.
“I’m going nowhere and I’m going fast

I should find a place to go and rest

I should find a place to lay my head tonight”
Performansı sırasında yaklaşık 10 saniyelik bir es veriyor Douwe Bob ve bizlere “slow down” diyerek yapıyor show’unu. Sanki Eurovision haftasına da “slow down” der gibi.

img 3918
Kiremit renginin hakim olduğu sahnesi kameralara oldukça pozitif yansıyor Hollanda’nın. Bu sıcak renkler şarkının sıcak ruhunu ve armomisini tamamlar nitelikte. Sahnenin cat walk kısmını da kullanıp finali seyircinin ortasında yapıyor Hollandalı şarkıcı ve bu sırada Arena’daki seyirciyle olduğu kadar, kameralarla da iyi bir iletişim kuruyor.
Oldukça zor bir yarı finalde yarışacak olan Hollanda’yı zor bir final yarışı bekliyor bu gece. Sade ve akılda kalıcı performansı ve sıcak sunumu ile final için şansı oldukça yüksel Hollanda’nın. Başından beri Eurovision’un yarışma kısmıyla çok da ilgilenmediğini söyleyem Douwe Bob, daha çok sahnede iyi bir iş çıkarmak ve bizlere güzel bir mesaj vermek istiyor. Douwe Bob’un hayatı ağırdan alın çağrısını biz de aynen Eurovision’a yönlendiriyor ve Slow Down Eurovision diyoruz.

Hasan H. Yaşar