OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-3

img 3762
Stockholm’deki ikinci günümde bol bol müze gezdim. Kraliyet hazinelerinden tutun da, dev ahşap gemilere, Nobel Müzesi’nden Nordka Müzesi’ndeki birbirinden ilginç eserlere kadar. En ilginci de Osmanlı zamanında İstanbul’da Sefirlik yapmış olan kişinin, döndüğünde yaptırdığı İstanbul tabloları oldu .

img 3767
Arenadan haberlere gelecek olursak, bugün (cumartesi) bütün ikinci yarı final provaları tamamlandı. Ve bir kez daha farkettim ki, şarkılar sahnede rezil de olabiliyor vezir de. Şarkı kalitesi kadar, sahne performansı da sonuca aynı derecede etkili. Bu açıdan Avustralya’yı, belki de beklentim yüksek olduğu için sahnede düşük buldum. Öte yandan Norveç’i de son derece etkili gördüm. Romanya’nın son hafta yarışmadan çıkarılması sebebiyle prova saatlerinde kaymalar vardı.

img 3769
Basın toplantılarından bir kaç anekdot aktarmak gerekirse… Ülkesinde bir çok hit şarkıya imza atmış olan Avustralya temsilcisi Dami Im, Eurovision’un bu denli büyük bir organizasyon olduğunun farkında olmadığını; buraya geldiği zaman prodüksiyonun büyüklüğünü gördüğünü ve bu organizasyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Şarkıyı bir podyum üzerinde seslendirdiği için düşmekten tedirgin olduğunu ekleyen sanatçı, kalabalıklara neşe saçtı. 

img 3768
Bulgar sanatçı Poli Genova ise, şarkı söylerken İngilizcesinin Bulgarcasından daha iyi olduğunu söyleyerek herkesi şaşırttı.
Bugünlük bu kadar. Bu arada, Gürcistan’ı yarışma gecesi gözlükle izlemenizi tavsiye ederim. Zira ışıklar gözünüzü alabilir:)
Hakan Yalçınkaya