BAKIŞ AÇISI-31: İSPANYA

barei-eurovision1-t

OGAE Turkey üyesi Oğuzhan’ın bakış açısından Barei ve Say Yay!

Eurovision şarkılarını değerlendirmeye, ilk kez 1961 yılında katıldığı yarışmada bu yıla kadar hiç çekilmeden devam eden Avrupa’nın matadorları ile devam ediyoruz sevgili Eurovisionseverler.

Sporda bulduğu başarıyı altyapıya bağlayan İspanyollar, yıllardır diplerden kurtulamadığı Eurovision’da da başarıyı buna bağlamış olacaklar ki, bu yıl katılımlarının altyapısını tam iki kere değiştiler. Tabi buradan bir Barcelona yaratırlar mı bilinmez. Hadi gelin daha da derine inelim.

İspanya bu yıl Stockholm’e Bárbara Reyzábal González-Aller’i gönderiyor. Tamam tamam gözünüz korkmasın. Kendisine kısaca Barei diyebiliriz. Kendisi 1982 Madrid doğumlu. Yapılan ulusal elemeler sonrası ipi göğüsleyen Barei İspanyol sıcaklığıyla daha şimdiden çoğu kimsenin beğenisini ve sempatisini kazanmış durumda. O tanıtımdan bu parti’ye koşturup duran Barei, şarkısının başarılı olabilmesi için elinden geleni yapıyor. Genel görüş ise, İspanya adına son yılların en iş yapabilecek şarkısı.

Şarkının söz ve müziğini Ruben Villanueva ve Victor Pua Vivo ile beraber yaptı Barei. Bu açıdan da son derece başarılı kendisi. İsveç piyasasının Eurovision şarkılarını bu kadar ele geçirdiği bir dönemde takdire şayan kesinlikle.

Şarkıya kendisi kadar hareketli bir de klip çekti İspanyollar. Kurt Calleja’dan hatırladığımız ayak hareketlerini, ulusal finalden beri vazgeçmeden her yerde kullanıyor Barei. Klipte de bol miktarda mevcut. İşe yarıyor mu? Kurt’de yaramamıştı, Barei’de daha bir sempatik duruyor sanki. O yüzden işe yarayabilir.

Her ne olursa olsun, nasıl bir derece alırsa alsın Stockholm’ü ve evinden yarışmayı izleyen binlerce insanı coşturacağı belli Barbara’nın. Big 5 ülkelerinin uzun yıllar sonra – belki Birleşik Krallık hariç – hepsinin böylesine iddialı şarkılarla katılması, beni son derece mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor da açıkçası.

Say Yay! e gelince… Kıpır kıpır. Çok eğlenceli. Dinlerken her yeriniz ister istemez oynamaya başlıyor. Ama birincilik ışığını bence taşımıyor. O üç dakika kimsenin durmayacağına eminim. Herkes “Eller Havaya” modunda olacak ama oylama kısmında hatırlanır mı, emin olamıyorum. Umalım da eğlendirdiği kadar hakkını alabilsin Barei ve Say Yay!. Çünkü çabası ve açıklandığı günden beri olan azmi bunu hakediyor.

Son bir uyarı! Birileri Barei’ye giyim konusunda lütfen fikir versin. Videolarını izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Europe!! Let’s Say Yay! ✌🏽