BAKIŞ AÇISI-30: KARADAĞ

highway-the-real-thing.jpg

OGAE Turkey üyesi Uluhan’ın bakış açısından Highway ve The Real Thing

 

Karadağ’ı 2016 Eurovision şarkı yarışmasında Highway grubu temsil edecek. Ülkenin kamusal yayın kuruluşu RTCG’nin görevlendirme yöntemiyle seçtiği grup Peter Tošić (19 yaşında), Marko Pešić (20 yaşında), Luka Vojvodić (20 yaşında) ve Bojan Jovovic (31 yaşında)’ten oluşuyor.

 

Sırbistan’dan referandumla ayrıldıktan sonra bağımsız bir devlet olarak İlk kez 2007 yılında Helsinki’de boy gösteren Karadağ, yarı finali geçemeyerek finalde performans sergileyemedi. Finale çıkmak için ise 2014 yılına kadar bekleyeceklerdi. Sergej Cetkovic ve şarkısı Moj Svijet, Karadağ’a ilk final başarısını getirdi.

 

Ardından 2015 yılında bir kez daha bu kez Knez’le final gören Karadağ, bu başarısını belki de katıldıkları 2007 yılından beri finale çıktıkları bu iki sene de, kendi etnik müziklerini Eurovision sahnesine taşımaya borçlular.

Bahis sitelerinde son sıralarda yer alan The Real Thing, hemen hemen kimsenin şans vermediği bir şarkı bu sene. Tek avantajı rock müziğin kendine has sahne performansı olabilir diye düşünüyorum. Aksi takdirde bu şarkı ile final görmeleri çok zor görünüyor.