BAKIŞ AÇISI-1: ERMENİSTAN

OGAE Turkey üyesi Oğuzhan’ın bakış açısından Iveta Mukuchyan ve Lovewave
Barev ynkernery. Ya da merhaba dostlar. Sizlere Cumhuriyet tarihimizin en uzak ve kopuk ilişkilere sahip olduğu ülke Ermenistan’ın, Eurovision Şarkı Yarışmasında 2016 yılı temsilcisi, afet-i devranın sözlük karşılığı, bende mecnundan füzun aşıklık istidadı var dizelerindeki aşıklık istidadının esbab-ı mucibesi, velhasılı kelam güzeller güzeli Iveta ve bir miktar da şarkısı Love Wave’den bahsetmeye çalışacağım.

Efendim geçen yılki yarışmada katıldıkları altılıyla ancak ganyan bayiinde yarışabilecek bir ekip oluşturan Ermenistan, bu yıl da şarkıcı seçimini yine atama usulüyle gerçekleştirdi ve 1986 Erivan doğumlu Iveta Mukuchyan’ı göndermekte karar kıldı (Bunu kim düşünmüşse
sevgilerimi gönderiyorum). Mukuchyan Erivan doğumlu olmasına rağmen 6 yaşındayken ailesi ile beraber Almanya’ya taşındı ve uzun yıllar Hamburg’da yaşadı. 2009 yılında ailesinin de tavsiyesiyle yeniden Erivan’a gelen güzel şarkıcı burada Erivan Devlet Konservatuarında jazz vokal eğitimi aldı.

Yine 2009 yılında Hay Superstar yarışmasına katılan Iveta burada beşinci olabildi. 2012 yılında katıldığı “O Ses Almanya”da ise yine zafere ulaşamasa da adından söz ettirmeyi başardı. Hem de hepimizin yakından bildiği Loreen’in Euphoriasıyla..

2012 yılında Right Way To Love adlı ilk teklisini çıkaran Iveta, 2015 yılında da Ari Yar ve Simple Like A Flower şarkılarını yayınladı. Ardından 2015 yılının ekim ayında da Ermenistan Devlet Televizyonu tarafından 2016 yılının temsilcisi olarak belirlendi. Ha bu arada, 2012 yılında en seksi Ermeni seçildiğini de söylemek zorundayım başta ki girizgahtan dolayı.

Şarkıcılık kadar oyunculuğa da yeteneği olan Iveta, bu yıl vizyona girecek olan “Run Away or Get Married” adlı filmde ünlü Ermeni aktör Mkrtich Arzumanyan ile kamera karşısına geçti.

Iveta’nın şarkısı Love Wave’in sözleri Iveta Mukuchyan ve Stephanie Crutchfield’a ait. Bestesini ise Lilith-Levon Navasardyan yapmış.

Şarkı Adele’in Hello’sunu andıran bir başlangıç yaptıktan sonra hızla bir korku filmi efektine bürünüyor ve ardından Iveta’nın “It’s Taking Over Me” si ile kendini buluyor ve nakaratın sonunda neden böyle bişe yaptıklarına hala anlam veremediğim “Ba-ba-da-bu whoa-oh-oh” ile sona eriyor.

Araya eklenen zurna dürüst olmak gerekirse başlangıçta bana son derece gereksiz ve yanlış gelmişti. Fakat şarkıyı dinledikçe şarkının olmazsa olmazlarından olduğuna karar verdim. Fakat! Artık birileri Ermeni yetkililere seslensin. Lütfen. Her ama her şarkıya ya zurna ya da duduk eklemekten vazgeçin. Özlemeye fırsat verin ama dimi.
Ve bir parantez de şarkının klibine açmalıyız kesinlikle. Şahsi kanaatim bu yılın en iyi klibi olduğu yönünde Love Wave’in. Iveta’ya klipte eşlik eden Kıvanç Tatlıtuğ’un Isveç şubesi Ben Dahlhaus ise ayrı bir konu başlığı fakat oraya da burnumu sokup kendi komplekslerimi
açığa çıkarmaya hiç niyetim yok.

Ez cümle. Şarkı farklı. Iveta uzay. Ses güzel. Tek sıkıntı aksanda. Onu da çözer ve şöyle kliptekine yakışır bir de sahne şovu hazırlarsalar bu yıl Ermenistan’ı ben şanslı görüyorum. Sirusho ve AramMP3 ten sonra iyi bir derece daha alabilirler.

Erivan 2017 mi? Bu kadar kasvetli bi şarkıyla kazanırlarsa eğer, gri bulutlarla kaplı Erivan katran karasına bağlar olayı artık sanırım.

Bunun olmaması içinse hiçbir sebep yok…