SAN MARINO: İŞTE SERHAT’IN EKİBİ

1453883213_Serhat_2__2_

San Marino’yu bu sene Stockholm’de temsil edecek Serhat’ın şarkısıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Avrupa’nın bu küçük ülkesini temsil edecek Türk temsilcinin arkasında adeta bir çok uluslu ekip yer almakta. Üstelik bu ekipte oldukça tanıdık isimler de mevcut.

Şarkı bir Türk-Yunan ortaklığı tarafından hazırlandı. Neco’nun Hani, Seyyal Taner’in ise Şarkım Sevgim Üstüne şarkısı ile Türkiye’nin Eurovision serüveninde iki şarkıyla yer alan Olcayto Ahmet Tuğsuz şarkının bestecisi. Yunanistan’ın 2004 yılında yarıştığı şarkı olan Shake It ve Belarus’un 2005 yılı şarkısı Love Me Tonight’ın sözlerini yazan Nektarios Tyrakis ise Serhat’ın şarkısının İngilizce sözlerini yazmış bulunmakta. Serhat’ın şarkısı bir nevi emin ellerde, besteci ve söz yazarının ikisi de Eurovision geçmişi olan isimler.

Şarkının aranjmanı ise Fransız müzisyen Cyril Orcel tarafından yapıldı ve bu konuda Belçika-Afrikalı müzisyen Guy Waku ile işbirliğine gidildi. San Marino’yu temsil edecek şarkı, Brüksel’deki Piste Rouge Stüdyolarında kaydediliyor.

Şarkının bir çok dilde versiyonlarının olması bekleniyor. Şu ana kadar bilinenlere göre şarkının İngilizce, İtalyanca ve Fransızca versiyonları olacak. İtalyanca versiyonun sözleri Andrea Bocelli, Grace Jones ve Dionne Warwick gibi isimlerle çalışmış bir isme, Marielle Nava’ya ait. Fransızca versiyon ise Oz Büyücüsü, Mamma Mia ve Grease gibi dünya çapında bilinen müzikallerin Fransızca versiyonlarını yazan Stephane Laporte tarafından hazırlandı.

Serhat’ın menajerlik işleri İtalyan bir takımın elinde. Şarkı ise bir Alman plak şirketi tarafından piyasaya sunulacak.

Görünen o ki Serhat, Stockholm’de iyi bir derece elde etmek için oldukça büyük bir çaba gösteriyor ve işinin ehli isimlerle çalışıyor. San Marino’yu temsil edecek şarkının mart ayının başında tanıtılmaı bekleniyor.

OGAE Türkiye olarak bu büyük azminden dolayı Serhat’ı tebrik ediyoruz. Sanatçı ve şarkısı ile ilgili haberler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.