İSVEÇ: 56. KEZ MELFEST! (1. YARIFİNAL) 

 img 4261 
İsveç halkı bu yıl 56. kez doğru melodinin peşinde. Bu güzel Eurovision ülkesinin Eurovision macerası 1958, Melodifestivalen coşkusu da 1959 yılından bu yana artarak devam ediyor. Bu süreçte 6 kez Eurovision için de doğru melodiyi seçmeyi başarabilen İsveç’in 2016’da kendi ev sahipliğinde yarışacak temsilcisini ve şarkısını seçme çalışmaları da geçtiğimiz Cumartesi ilk yarı finali yapılan Melodifestivalen 2016 ile başlamış oldu.

Melodifestivalen 2016’nın sunucusu Gina Dirawi’ye her bir ayakta farklı bir konuk sunucu eşlik edecek. Cumartesi gecesi yapılan ilk yarı finalde konuk sunucu Mayıs’ta Eurovision’u da sunacak ikiliden biri olan Petra Mede idi.

Göteborg Scandinavium Arena’da gerçekleştirilen ilk yarı finalde yarışan isimler Samir & Viktor, Pernilla Andersson, Mimi Werner, Albin & Mattias, Robin Bengtsson ve Ace Wilder oldu. İlk yarı finale 2 gün kala şarkısı “Himmel för två” farklı sözlerle 2014 Moldova elemelerinde yarıştığı için elenen Anna Book da bu gecede yarışmacı olarak olmasa da konuk şarkıcı olarak şarkısını seslendirme imkanı buldu. “Nasıl yani, neden?” dediğinizi duyar gibiyiz. Şarkısını seslendirmekle kalmadı Anna Book, konfetiler ve çiçeklerle uğurlandı sahneden. Bu tarz naiflikleri de ancak İskandinavya’da görebileceğimizi hatırlattı bir kez daha bizlere.  

Samir & Viktor ve Albin & Mattias’ın Second Chance turuna kaldığı ilk yarı finalin galipleri ise direkt olarak finale yükselen Robin Bengtsson ve Ace Wilder oldular.

Swedish Idol 2008’i üçüncü bitiren Robin Bengtsson, ilk kez sahnesine çıktığı Melodifestivalen’da oldukça melodik şarkısı “Constellation Prize” sırasında yaptığı mızıka ve yeşil göz solosuyla dikkatleri üzerine çekti.

2014’te şarkısı “Busy Doin’ Nothin’” ile yine Göteborg’daki yarı finalde yarışan ancak finalde Sanna Nielsen ve şarkısı Undo’ya geçilen Ace Wilder, ikinci kez Melodifestivalen’a katılıyor. Ace Wilder’ın bu yılki şarkısı “Don’t Worry”nin arkasında geçtiğimiz yıl Heroes’a birincilik getiren ekip yer alıyor. Şarkısının ilk bölümünde kutular içerisinde dans eden Ace Wilder, hem göze hem de kulağa hitap eden sunumuyla Melodifestivalen finalinin de şimdiden en güçlü birincilik adaylarından.

Bakalım Robin ve Ace’in rakipleri kimler olacak. Bu sorunun kısmi cevabı için merakla önümüzdeki Cumartesi gününü bekleyeceğiz.

Hasan H. Yaşar
Görsel: SVT