SAN MARİNO TEMSİLCİSİ SERHAT BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

unnamed

Geçtiğimiz günlerde 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu temsil edeceği açıklanan Serhat Hacıpaşalıoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek yarışmaya katılım sürecine ilişkin detayları paylaştı.

Je M’adore isimli şarkısıyla yurtdışında büyük başarılar elde eden sanatçı, San Marino televizyonundan gelen teklifin kendisi için de sürpriz olduğunu ve böyle bir şeyi beklemediğini açıkladı. Kanalın, sanatçının Avrupa’da elde ettiği başarıdan dolayı sanatçı ile irtibata geçtiğini, Ekim ayından itibaren kanal ile karşılıklı görüşmelerin başlandığını belirten Hacıpaşalıoğlu, yarışmada sadece San Marino’yu değil, aynı zamanda Türkiye’yi de temsil edeceğini söyledi.

resim-154039AJ

Riziko adlı programın uzun yıllar sunuculuğunu yapmasından dolayı Türkiye’de belli bir kesimin kendini tanıdığını fakat müzikal anlamdaki çalışmalarının Türkiye’de çok bilinmediğini aktaran sanatçı yarışmada söyleyeceği şarkının hazırlık aşamasında olduğunu ve çeşitli dillerde versiyonlarının da olacağını belirtti.

Teklif kendilerine iletildikten sonra TRT ile de irtibata geçmeye çalıştığını belirten sanatçı, herhangi bir cevap alamadığını da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Türkiye’nin yarışmada yer almamasından dolayı üzüntülü olduğunu ancak yarışmanın Türkiye’den de bir şekilde izleneceğini düşündüğünü söyledi.

eurovision-sarkisi-4-farkli-dilde-hazirlaniyor-8082773_x_5604_o

Hacıpaşalıoğlu, San Marino’un İtalya etkisinde bir ülke olduğuna değinerek, seslendireceği şarkı hakkında şöyle konuştu:

“San Marino’da İtalyanca şarkılar dinleniyor ve bunlar genelde Akdeniz tavrını yansıtan şarkılar. Fakat benim şarkım etnik değil ama çok sıcak bir şarkı olacak. İtalyan ve Türk müzikleri birbirine yakındır, özellikle 70’li yıllarda bizde İtalyan müziği çok ön plandaydı. Fakat ben Türk ya da İtalyan müziği yapmayacağım, uluslararası bir müzik yapacağım.”

Serhat Hacıpaşalıoğlu öncelikle 10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek yarı finallerde yarışacak ve final şansını kovalayacak. Türk sanatçının San Marino’yu temsil edeceği şarkının ise Mart ayında videosu ile birlikte açıklanması bekleniyor.

Sanatçının düzenlediği basın toplantısına OGAE Türkiye de özel davet edildi ve OGAE Türkiye Başkanı Hasan H. Yaşar da basın toplantısını izleyenler arasındaydı. Sanatçı ve ekibiyle gerçekleştirdiğimiz özel sohbetin detaylarını kısa bir süre sonra bu sayfalarda bulabilirsiniz.