SAN MARINO’YU SERHAT HACIPAŞALIOĞLU TEMSİL EDECEK

1143791_620x410.jpg

San Marino’yu Stockholm’de temsil edecek isim açıklandı. Serhat Hacıpaşalıoğlu, ülkeyi 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek.

“Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu (d. 24 Ekim 1964, İstanbul) veya tanınan adıyla Serhat, Türk şarkıcı, yapımcı ve sunucu.

İstanbul’da doğup büyüyen Serhat, 1994 yılında End Productions adlı şirketi kurarak yapımcılık kariyerine başladı. Aynı yıl, TRT’de yayınlanan ve Amerikan bilgi yarışması Jeopardy!’nin Türkiye uyarlaması olan Riziko’nun yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başladı. 1997’de, “Rüya-Ben Bir Daha” adlı ilk single’ını yayınlayarak müzik kariyerine başladı. Diğer sunuculuk ve yapımcılık çalışmalarının yanı sıra müzik kariyerine devam etti ve 2004’te “Total Disguise” (Viktor Lazlo ile düet), 2006’da “Chocolate Flavour”, 2008’de “I Was So Lonely”, “No No Never (Moscow-Istanbul)” ve “Ya + Ti” (“Total Disguise”ın Rusça sürümü, her üçü de Tamara Gverdsitevi ile düet), 2014’te ise “Je M’Adore” piyasaya sürüldü.”

“Serhat’ın müzik kariyeri 1997’de, “Rüya” ve “Ben Bir Daha” şarkılarından oluşan ilk single’ını yayınlamasıyla başladı. 2005’te, Fransız şarkıcı Viktor Lazlo ile düet yaptığı ikinci single’ı “Total Disguise” yayınlandı. Şarkının söz ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz tarafından yazılmış ve şarkı,Fransızca ve İngilizce olarak seslendirilmişti. Single’da ayrıca şarkının çeşitli remix sürümleri de bulunmaktaydı.2005’te “Chocolate Flavour” adlı single, “Total Disguise” ile birlikte Yunanistan’da piyasaya çıktı. 2008’de, Rus/Gürcü şarkıcı TTamara Gverdsitevi ile birlikte “I Was So Lonely”, “No No Never (Moscow-Istanbul)” ve “Ya + Ti” (“Total Disguise”ın Rusça sürümü) şarkılarını kaydetti. Bu şarkılar “I Was So Lonely-No No Never” adıyla single olarak yayınlanırken, Gverdtsiteli’in 2008 tarihli albümüVozduşıy Potsyeluy’da da yer aldı.

2014 yılında Serhat, çalışmalarına Fransa ve Almanya’da devam etmeye başladı. “Je M’Adore” adlı Fransızca şarkıyı içeren beşinci single’ı aynı yıl yayınlanırken, şarkının video klibi Thierry Vergnes’nin yönetmenliğinde Paris’te çekildi. “Je M’Adore”; Deutsche DJ Black/Pop Charts’ta 5 hafta boyunca 1 sırada yer alırken, Black 30’da 1, British Dance Charts’ta 2, French Dance Charts’ta 8, Swiss Dance Charts’da ise 9 numaraya kadar yükseldi.”

Biyografi Kaynak: Vikipedi