TRT: SENEYE EUROVISION’A GERİ DÖNMEYİ PLANLIYORUZ

Türk Eurovisionseverlerin merakla beklediği bir cevap var: Türkiye önümüzdeki sene Eurovision Şarkı Yarışması’na geri dönecek mi? Bugüne kadar bu konu hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılsa da TRT’den herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz şubat ayında Türk basını Türkiye’nin önümüzdeki sene yarışmaya geri döneceği haberini yaptı ve Eurovision takipçilerini heyecanlandırdı. Buna rağmen TRT’den bir ses çıkmamıştı. Bu sefer haber yabancı basından geldi.

Ülkelerin seneye Eurovision Şarkı Yarışması’nda yer alıp almayacaklarını öğrenmek için ülke televizyon kanallarıyla iletişim kuran esctoday.com sitesi TRT’ye de aynı soruyu yöneltti ve bir cevap aldı. TRT, gelecek sene yarışmaya geri dönmeyi planladıklarını belirtti. Bu haber bir nevi TRT’nin önümüzdeki sene Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımıyla alakalı olarak kurumsal kimlikle yaptığı ilk resmi açıklama oldu.

Bunun yanı sıra TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Twitter’da Eurovision’a katılım hakkında sorulan soruları “İşler yolunda giderse seneye katılmayı planlıyoruz.” diye yanıtlamıştı.

OGAE Türkiye olarak Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımıyla ilgili tüm haberleri sizlerle de paylaşacağız. Bizi takipte kalın.