COVERMACA 2015 Başlıyor

Bir 12puan klasiği olan Covermaca’nın 2015 versiyonu duyuruldu. Bu yıl ki mottomuz ‘Building Highways’.

Covermaca, her yıl Eurovision’dan sonra düzenlenen ve o yıl katılan şarkılara yapılan coverların yarıştığı bir organizasyon.

Eğer sizde katılmak istiyorsanız forumumuza üye olarak ilk adımı atabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiyi forumumuz’daki Yarışmalar sekmesinden alabilirsiniz.

Yarışma kuralları:

*Parçayı ilk rezerve eden kişi cover yapmak için hak sahibi olacaktır. Rezerve etmek istediğiniz ülke için forumdan hysteria’ya özel mesaj atınız. Yarışmacı, seçimini henüz seçilmemiş başka bir ülke ile değiştirme hakkına sahiptir. Seçilmiş parçalar bir üstteki mesajda düzenli olarak güncellenecektir, takipte kalınız.

*Başka bir platformda daha önceden yayınlanmış veya başka bir yarışmada daha önce temsil edilmiş coverlar yarışmaya katılamaz.

*Sadece solist olarak yarışmada yer alan bir kişi, yarışmada jüri üyesi olarak yer alamaz.

*Yarışmacı şarkısını teslim ederken parça ismi, parça sözleri, mp3’ü ve vokalistini bildirerek teslim etmekle hükümlüdür. Zamanında teslim edilmeyen şarkılar yarışma dışı kalacaktır.

*Kayıtlar anlaşılır bir kalitede olmalıdır. Anlaşılır olmayan kayıtların yarışma dışında tutulması söz konusu olabilir.

*Her yarışmacı sözlerini kendi yazmak zorundadır.

*Şarkı uzunluğu maksimum 4 dk olmalıdır.

*Her şahıs maksimum 2 şarkıda yer alabilir.(vokal, back vokal, düet vs fark etmeksizin)

*Jüri olmak isteyenler, şarkılar açıklandıktan sonra yapacağım duyuru ile hysteria’ya özel mesaj ile jüri olmak istediklerini bildirilecektir. Jüri olmak isteyenler, yarışmada şarkı rezerve edip şarkı yollamamış ise katılımları onaylanmayacaktır!

*En az yarışmacı sayısı kadar jüri olmalıdır, yoksa jüri katılımı devre dışı bırakılacaktır.

*Bu sene oylamamızı yaparken bir oylama daha yapacağız. Sadece sözleri baz alarak, “En İyi Güfte / Best Lyrics” ödülünü vereceğiz.Covermaca için yollayacağınız Eurovision usulü oylamamızın yanında, sözlerini en beğendiğiniz 3 cover için oy kullanacak ve 10, 5, 3 puan şeklinde oy vereceksiniz.

*Yarışmaya katılanların bu kuralları kabul ederek yarışmaya katılmış sayılacaktır. Yarışma organizatörü yarışma kurallarında ve takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

*Tüm süreç boyunca, eurovision dışı coverlarınız, finalde görmemizi istediğiniz eserleriniz, capsleriniz vs olursa, zaman fark etmeksizin hysteria’ya yollayabilirsiniz!:)

TAKVİM:
Şarkı teslim son tarihi: 21 Haziran Pazar Saat 23:59’dur Oylama takvimi ve final günü, şarkı teslimlerinden sonra açıklanacaktır.

Hepinize sevgi ve selamlar… “Building Highways” ^_^

Ama elininizi çabuk tutun. Her şarkıya sadece bir kişi cover yapabilir. Ve şarkılar tükenmek üzere.