EUROVİSİON 2015 ŞARKILARI YAZI DİZİSİ – 8

Ccemprofilem Bulut yazdı..

 


TONIGHT AGAIN – GUY SEBASTIAN (AVUSTRALYA)

Eurovision’u Avrupalı çoğu ülkeden daha büyük bir heyecanla takip eden Avustralyalı fanlara bu sene ev sahibi kanalın hediyesi olan Avustralya’yı Eurovision’da yarışmaya davet etme fikri kimilerine göre güzel kimilerine göre ise anlamsız bir fikir. Avusturalya’nın bu yarışmadaki etkisinin ne olacağını final sonuçlanınca öğreneceğiz. Kazanmaları durumunda ikinci olan ülkenin tepkisini çok merak ediyorum.

Ellerine geçen bu büyük şansı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Avustralya Guy Sebastian gibi bir yıldızı yarışmaya göndererek oranları kendi lehine çevirdi.

Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl üçlüsünün yazıp bestelediği Tonight Again yüksek tempo bir pop şarkısı. “Yarını istemiyorum bu gece çok iyi” diyerek bizlere “N’olur biz kazanalım” mesajı veriyor adeta.

Kazanmaları ihtimal dahilinde ama asıl merak edilen az öncede dediğim gibi kazanmaları durumunda ne olacağı. İlk açıklanan sistemde Avustralya’nın kazanması durumunda bir Avrupa ülkesiyle ortak olarak yarışmayı düzenlemesi yer alıyordu. Tabi bu Avrupa ülkesi nasıl seçilecek göreceğiz (Tabi Avustralya kazanırsa 😀 )

I AM YOURS – THE MAKEMAKES (AVUSTURYA)

Ev sahibi ülke tam da ev sahibi ülkelere yakışacak düzeyde bir şarkıyla katılıyor bu sene. Ne çok iddialı ne de çok kötü. Orta düzey bir şarkı işte. 2012 yılında kurulan pop-rock grubu The Makemakes Dominic “Dodo” Muhrer, Markus Christ ve Florian Meindl üçlüsünden oluşuyor.

13 Mart’ta ORF’nin düzenlediği ulusal finalde Avusturya’yı temsil etmeye hak kazandılar.

BLACK SMOKE – ANN SOPHIE (ALMANYA)

1 Eylül 1990 doğumlu Ann Sophie Dürmeyer, 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Almanya’yı “Black Smoke” adlı şarkıyla temsil edecek. Ann, 2015 yılında Almanya’yı temsil etmek için “Unser Song für Österreich” yarışmasına “Jump the Gun” ve “Black Smoke” adlı şarkılarla katılıp, ikinci oldu. Ancak yarışmanın kazananı Andreas Kümmert’in yarışmadan çekilmesiyle ülkesini temsil etmeye hak kazandı.

Ella McMahon, Michael Harwood, Ann Sophie ve Tonino Speciale dörtlüsünün yazdığı ve bestelediği Black Smoke, pop-soul tarzı orta tempo bir şarkı. Finalde üst sıralarda yer alacağına pek ihtimal verilmiyor.

AMANECER – EDURNE (İSPANYA)

Edurne, İspanyol pop şarkıcısı, oyuncu ve TV sunucusu. 2005 yılının sonlarında Televizyon yetenek gösterisi Operación Triunfo ‘na katıldı. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İspanya’yı “Amanecer” adlı şarkı ile temsil edecek.

Şarkının yazarları ve bestecileri: Thomas G:son, Peter Boström ve Tony Sánchez-Ohlsson’dur. Şarkı 1 Mart 2015 tarihinde prömiyeri ve 2 Mart 2015 tarihinde dijital indirmesi yayınlanmıştır.

Bu şarkıyla beraber Edurne’nin on altı adet stüdyo albümü olmuştur. Ayrıca 2015 İspanya Bisiklet Turu resmi şarkısıdır.

GRANDE AMORE – IL VOLO (İTALYA)

Ve sıra geldi serimizin son ve yarışmanın müstakbel birincisine. Yapılan her anketten, oylamadan birinci çıkan ve açıklandığı günden beri gönüllerde taht kuran bir şarkı Grande Amore.

2010 yılından beri müzikle uğraşan Il Volo grubu, Sanremo Müzik Festivalinden %39.05 oyla birinci ayrılıp İtalya’yı Viyana’da temsil etme hakkını kazandı.

Sırasıyla 1993, 1994 ve 1995 doğumlu Piero Barone, Ignazio Boschetto, Gianluca Ginoble isimlerinden oluşuyor Il Volo. Operatik Pop türü müzikle pek rakipleri olmasa da yarışmadaki mevcut rakiplerine zirveden el sallıyor diyebiliriz.

Şahsen ben şarkıyı pek sevmesem de haklarını vermezsem vicdanım rahat etmezdi. Bakalım 61. Eurovision Şarkı Yarışması için Torino’ya mı gideceğiz?

Avustralya’nın kazanıp İtalya’nın ikinci olması durumunda sessiz kalmayacaklarını daha önceki bir haberimizde belirtmiştik.

Evet yazı dizimizin sonuna geldik. Artık 23 Mart’ta ki final ile ilgili söyleyecek pek bir şey kalmadı bende. Yazı dizisi boyunca şahsi fikirlerimi sunmaya çalıştım. Umarım okuyan birileri olmuştur ve okurken memnun kalmıştır. Sorularınızı ve fikirlerinizi OGAE Türkiye sosyal medya sayfalarından ve forumumuzdan ulaştırabilirsiniz. Forumumuza üye olmanızı özellikle tavsiye ediyorum.

Görüşmek üzere..