HAFTA BAŞI SÜRPRİZLERİ

Bu yılın katılımcıları arasına Ulusal final düzenleyen ülkeler, çoğunlukla hafta sonlarını şenlendiriyor.
Genellikle fanlar için sıkıcı geçen haftaiçi günler ise, görevlendirme yapan ülkeler sayesinde heyecan kazanıyor.
İşte onlardan ikisi, Polonya ve Çek Cumhuriyeti, Viyana temsilcilerini duyurdu. Şarkılarıyla birlikte…
Kafalarına estiğinde yarışmaya katılmaya karar veren Eurovision’un mızmız ülkesi Çek Cumhuriyeti’ni bu yıl Viyana’da Marta ve Václav ikilisi temsil edecek.
Bu zaten daha önce duyurulmuştu. Ama artık şarkılarını da öğrenmiş bulunuyoruz. İkili, ballad kervanına eklenen Hope Never Dies adlı şarkıyla sahne alacak. Ve onca ballad arasında öne çıkmaya çalışacak. Fanların ilk tepkileri, Çek’lerin ilk kez finale yüzü görebileceği yönünde.
Geçtiğimiz yıl 6 kızın yarı-pornografik şovuyla EBU’yu hop oturtup hop kaldıran Polonya ise, bu yıl epeyce durulmuş görünüyor. Polonya televizyonu,
Viyana’ya senenin ikinci engelli şarkıcısını göndermeye karar verdi. Bedensel engelli Monika Kuszyńska sahnede su gibi akan bir ballad olan “In The Name of Love” ile final şansı arayacak.
Ruslana’lı ulusal finaliyle geçen sene büyük beklentiler içinde olan Belçika, Danimarka’da finale bile kalamamıştı. Belçika’yı bu sene The Voice yarışmacısı Loic Nottet temsil ediyor. Şarkının adı Rythm Inside. Görünen o ki Belçika bu senenin farklı ve iddialı ülkelerinden olacak.