VİYANA’NIN YENİ YOLCULARI SÜPER HAFTASONU’NDA BELLİ OLDU

10968892_888569804529205_584827556_o
Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım sürerken, katılımcı ülkeler kozlarını ardarda paylaşmaya devam ediyor.
Nispeten sakin geçen geçen Ocak ayı ve Şubat’ın ilk yarısından sonra, şarkıları peşi sıra gelmeye başladı.
Yine böyle yoğun bir hafta sonunu geride bırakmış bulunuyoruz.
Listemize yeni eklenen ülkeler, Portekiz, Romanya ve Birleşik Krallık…
3-5 Mart tarihlerinde ulusal finalini düzenleyen ve halk oylaması & jüri oylaması sonucunda finalistlerini belirleyen Portekiz, finale 6 isimle başlamıştı. Ön eleme turuyla 3 isim elendi ve 2 isim halk oylamasıyla, 1 isim jüri oylamasıyla son tura yükseldi. Son turda ise 3 isim arasından, halk oylamasıyla kazanan belirlendi. Portekiz’i Leonor Andrade Viyana’da Há um Mar que nos Separa adlı şarkıyla temsil edecek.

Birleşik Krallık ise bu yıl temsilcisini ve şarkısını doğrudan seçim yoluyla açıkladı. Eurovision’un 60.yıl şovuna ev sahipliği yapacak olan Birleşik Krallık, bu duruma adeta selam çakan, şenlikli bir şarkıyı yolluyor Viyana’ya… Yılın popüler trendi olarak yine bir düetle. Alex Larke ve Bianca Nicholas ikilisinden kurulu Electro Velvet, Still In love With You ile Viyana’yı sallamayı deneyecek. Şimdiden bahis sitelerinde ilk 10’a yaklaştı bile.

Geride kalan hafta sonunun belli olan son şarkısı ise Romanya’nın… Pazar günü yapılan Romanya ulusal finalini Voltaj grubu kazandı. 5 erkekten oluşan grubun şarkısının adı ise, De la capăt.