Ah O Anlar, O Camı Açıp Bağırtan Anlar…

paris

 

DOUZE POINTS

Önder Selek Fransa’dan yazıyor.


 

 

Blog sayfamız yeni yazılarla oldukça hareketlendi. Yazılanları takip etmek gerçekten çok keyifli. E yeri gelmişken emeği gecen herkesi de tebrik etmek gerek. Uzun suredir aklımızda olan bir projeyi hayata geçirdikleri için.

Genel yayın yönetmenimiz Tayfun’un ilk yazısını da gecen hafta okumuş olduk. Örovizyon sahnesinde tüyleri tiken tiken eden anlardan bahsetmiş ki gayet hakkı var. Bazen sevmediğimiz şarkılar bile sahnede öyle profesyonel bir şekilde sunuluyor ki, melodiyi sevmesek bile alkışı sonuna kadar hak ediyorlar.

Tayfun’un yazısını okuduktan sonra benim de aklıma tam tersi geldi. Peki, bize saç baş yolduran veya ünlü bir OGAE düşünürünün dediği gibi cami açıp bağırttıran “o anlar”dan ne haber?

Biraz düşündükten sonra nefis bir tokatlanacaklar listesi beliriverdi kafamda ve bunu hemen siz Örovizyon severlerle paylaşmak istedim. Bakalım siz ne kadar benimle ayni fikirdesiniz. Listenin 10. sırasından başlıyoruz. Hem de çok tanıdık bir isimle;

  1. Türkiye 2003 Sertab Erener – Everyway That I Can

20120528124547

Şaşırdınız değil mi? Sertab ablamız kazandı etti bizi sevindirdi ama şu lanet olası şarkının “I’ll cry, I’ll die” kısmını bir türlü doğru söyleyemedi. Ne yarışırken ne ödül aldıktan sonra ne İstanbul’da ne de katıldığı ülke finallerinde. Çok da zor olmasa gerek be Sertab abla. Zaten ağzından ilk hangisi çıkıyorsa ötekini otomatikman değiştiriverirsin değil mi? Sertab ablayı yarışmayı kazandığından tokatlamıyoruz sadece kendisine kıl olup derhal diğer tokatlanacak ekibe geçiyoruz.

  1. Yunanistan 2014 Freaky Fortune feat. Risky Kid – Rise Up

_74769925_greece_reuters

Tamam, şarkı güzel coşturdu salonu zıplattı. Peki, o ergen hareketleriniz ne? Biraz ağır olun ulan. Sahnede zıplanır mı? Bu nasıl bir amatörlüktür nasıl kötü bir sunumdur. Sahne performansınız bana Kadıköy’de gündüz matinesi yapıp Ümraniye gençliğini ağırlayan barları hatırlattı. Sizi ve bu zıplama fikrinin sahibini iki tokatla 20nci sıraya uğurluyoruz!!

  1. Arnavutluk 2011 Aurela Gace – Feel The Passion

Ekran Alıntısı

Ya da feel the fire. Yahu zaten iğrenç ötesi bir şarkı söylüyorsun senin neyine o kadar ışık gösterisi. O harcanan enerjiyle İstanbul bir kış ısınırdı. Kameramanı yaktın üstelik. Şarkının sonunda alnında biriken ter de cabası. Aurela ablaya iki tokat çakıp ve hatta hızımızı alamayıp üçüncüsünü de yapıştırıp yarı finalin derinliklerine gönderiyoruz.

  1. Macaristan 2009 Adok Zoli – Dance With Me

HungaryZoli-Adok_1402428i

 

Hadi tamam şarkına o kadar laf söylemeyeceğim. Seven de var. Be Adok musun Zoli misin, o kadar spor yapmışsın etmişsin neden o kötü kıyafet. Sesin de nereden çıkıyor belli değil. Şarkının ikinci yarısında yaptığın o bacak kaldırma hareketini de gördükten sonra seni sille tokat dövüp Budapeşte’nin karanlık gecelerine geri yolluyoruz. Bir daha da çıkma karşımıza!

  1. Belçika 2004 Xandee – 1 Life

Xandee_-_Belgium_2004

 

“Hadi canim sen de!” demiştik sonucu görünce. Gerçi yarışmadan sonra fan topluluğunun nerdeyse yarısı ben demiştim (!) dedi ama neyse. O zaman için belki anlam veremedik ama bugün izlediğimizde bu kızın anca Aksaray Vatan Caddesi seviyesindeki show’unu ve danslarının tarif edilemeyecek kadar kötü ve Avrupalının hiç sevmeyeceği cinsten ucuz olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Sahnedeki tek iyi şeyin arkada perküsyon yapan çocuk olduğunu söyleyebiliriz. O da pijamasıyla ya neyse. Lafı daha fazla uzatmadan Xandee ve sahnede ona eşlik eden diğer Elmadağ sakinlerini tokatlara boğup 2 puanla yerlerine gönderiyoruz.

  1. Estonya 2008 Kreisiraadiro – Leto Svet

Estonia1605_468x358

Şarkının iğrençliği su götürmez bir gerçekken, bir de bu üç abi isin içine girince is daha da çekilmez bir hal alıyor. Bir de arkada bikinili kadınlar ülke bayrakları falan sallıyor. Bir ara biri soğan resmi gösteriyor falan. Ekrana boş boş bakıp bunların bile bir ülkeyi temsil edebilitesini düşünürken tek hareketle kemerimizi çıkarıp bu amcaları temiz bir dövüyoruz. Ve bir daha hatırlamamak üzere Örovizyon tarihine gömüyoruz.

  1. Arnavutluk 2009 Kejsi Tola – Carry me in your dreams

002_4234

 

Kızımız çok tatlı şimdi ona kıyamayız. Vokal performansının da maşallahı var.  Bizim Hadise’ye ders verdi desek yeridir. Bizim bütün kinimiz nefretimiz sizin de tahmin edebileceğiniz gibi sahnedeki kurbağaya!!! Ve bu fikrin sahibine tabi. Bu iki arkadaşı izninizle tokatlara boğup Tiran dağlarına doğru fırlatıyoruz.

  1. Hırvatistan 2005 Boris Novkovic feat. Lado Members – Vukovi Umiru Sami

Ekran Alıntısı2

 

Şarkı güzel söyleyecek bir şeyimiz yok. Mükemmel başlıyor harika bir Balkan esintisi, sözlerin çevirisine bakıyoruz muhteşem. Peki, bu kadar güzel bir şarkı bu kadar güzel bir yorum var ortada, şarkının sonlarına doğru arkada bir adam akrobat yapıyor! Ve deyim yerindeyse bütün ambiyansın içine ediveriyor. Nasıl olur bu fikirler hangi kreatif insanlara aittir cidden şaşırıyoruz. Elleri üstünde durup ayaklarını oynatan bu abiyi tokat manyağı yapıp bir sonraki sıraya atlıyoruz.

  1. Türkiye 2011 Yüksek Sadakat – Live it up

462--yuksek-sadakat-eurovision

 

Vay vay vay. Bakın burada kimler varmış. Şarkımız çok kötüydü, sahne show’u da ondan iki kat daha kötüydü, hele kıyafetlerimiz korkunçtu. Hayatımızda öyle şeyler giymedik ama neden o gece giydik biz de anlamadık. O kız mıdır ne idüğü belirsiz şeyi arkamıza kim koydu bilmiyoruz işte bütün bunların sonucunda da dobrovski olduk demenin yerine en az aldıkları derece kadar alt seviyeden ucuz açıklamalar yapan bu grup son kararını vermiş ve geri dönülmeyen bir yola girmiş, o halde kendilerini Ahmet Çakar hocayla bas başa bırakıyoruz. Hocam buyurun…

  1. İrlanda 2008 Dustin The Turkey Irlande 12 Points

ESC_2008_-_Ireland_-_Dustin_the_Turkey,_1st_semifinal

 

Ve listenin ilk sırasına tekme tokat dalabiliriz. 2003’ten itibaren kısmen başarılı olan joke entrylerin resmen bokunun çıktığının bir göstergesidir bu gerizekalı hindi ve onu oynatan kola sahip olan adam. Kazanacağını iddia edenleri gördükçe tüylerim tiken tiken olurdu. Neyse ki ağzının payını aldı. Bu hindiye tekme tokat giriyoruz, kendisinin tüylerini teker teker yolup bir güzel fırına veriyoruz.

Oh be rahatladık ama di mi?!…