HELLO EUROPE, THIS IS BAKU CALLING! (6)

Press Center’daki son günümüzden herkese merhaba!

Evet bugün son gün. Fazla benimsemişiz burayı çok boşluk olacak dönünce. Gerçi geçen sene de aynısı olmuştu. Hatta biz daha geçen senenin etkisini atamadan gelmiştik buraya. Psikolojik olarak çöküntü oluyor insanda. Buradaki insanlara yaşam şartlarına ve her gün dev ekranda veya arena içinde seyrettiğimiz şovlara çok alışıyorsunuz ve bir anda hepsini bırakıp gitmek fazlasıyla sarsıyor sizi. Şimdi 1 yıl daha beklemek kalıyor bize de.

Press Center’da son prova az önce bitti. Şu an oylamanın provası yapılıyor ve yaklaşık 4 saat kaldı. Burada ortam inanılmaz gergin. Herkes ne olacağını merak ediyor. Aslına bakarsanız çoğu kişinin hemfikir olduğu tek bir konu var: İsveç bu sene yarışmayı alacak. Çoğu kişi bunun olmasını istemiyor. Bir ümit kendi ülkelerinin veya destekledikleri ülkenin yarışmayı kazanmasını bekliyor. Burada şans tanınan diğer ülkeler ise Rusya, İspanya, İtalya ve Azerbaycan. Bana kalırsa ilk 10’da olması gereken ülkeler İzlanda, Norveç, Arnavutluk, Kıbrıs, Makedonya, Rusya, İngiltere, Türkiye, Almanya ve İsveç.

Bu sene gerçekten hakeden şarkılar finalde ve hepsi bir birinden güzel. Müzik kalitesi çok yüksek bir final seyredeceğiz. Ancak herkes hakettiği puanı alacak mı bilmiyorum. Bana kalırsa bu sene Loreen ya açık ara farkla, Alexander Rybak gibi kazanacak ya da inanılmaz bir çekişmenin sonucunda adını Eurovision tarihine yazdıracak. Umarım tahminlerimde yanılıyor olurum. Umarım burada gözüktüğü gibi olmaz her şey.

Ben bu yazıyı sonlandırırken salonda prova oylama hala devam ediyor. Oylamada çoğu ülkede gözünüze tanıdık gelecek kişiler olacak. Umarım çoğu ülkenin yaptığı gibi biz de seneye daha öncede yarışan bir sanatçımıza puanlarımızı sundururuz.

Saatler yaklaştıkça heyecan artıyor. Hepimizin midesine kramplar girmeye başladı. Bakalım seneye hangi ülkeyi evimiz gibi benimseyeceğiz ?

Artık biz de son hazırlıklarımızı tamamlayıp final için arenaya geçiş yapacağız. Herkese iyi eğlenceler!

Helin Ege Tok
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EWKmx4JizWM&w=560&h=315]