DANİMARKA TEMSİLCİSİ ONİKİPUAN’DA: UNUTULMAZ BİR DENEYİM OLACAK!

4833149

Onikipuan, Eurovision röportajlarına devam ediyor. Bu sefer ki konuğumuz ise, Danimarka temsilcisi Soluna Samay. Bakü’de şarkısı “Should’ve Known Better” ile zirvede yer almak için yarışacak olan Soluna Samay, Onikipuan’ın sorularını yanıtladı. İşte Danimarka temsilcisiyle yaptığımız röportajımız.

Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

İsmim Soluna Samay ve Bakü’de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda Danimarka’yı temsil edeceğim. Guatemala’da doğdum, anne babam ise Alman/İsviçreli. Bütün dünyayı dolaşarak büyüdüm ama şuan Kopenhag’da, zamanımın tamamını müziğime odakladığım yerde yaşıyorum.

Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? Hatırladığınız Türk Eurovision şarkıları var mı?

Ne yazık ki Türkiye’de hiç bulunmadım, ama yakında ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum. Orada yaşayan arkadaşlarım var ve güzel görünüyor. Tabi ki Sertab Erener’in 2003’te yarışmayı kazandığı şarkıyı hatırlıyorum. Ayrıca bu seneki Eurovision şarkınızı da seviyorum.

Temsilcimiz Can Bonomo hakkında ne düşünüyorsunuz? Herhangi bir şarkısını dinlediniz mi?

Evet, Love Me Back’i dinledim. Can Bonomo’nun şarkısını sevdim çünkü geleneksel müziği modern bir soundla birleştirmiş. Harika!

Şarkınız “Should’ve Known Better”a ne kadar güveniyorsunuz?

Şarkıma güveniyorum çünkü kişisel olarak şarkıyı ve verdiği mesajı beğeniyorum. Fakat yarışmada ne yapabileceği konusunda bir şey söyleyemeyeceğim çünkü Eurovision Şarkı Yarışması’nda beklenmedik şeyler yaşanabiliyor. Elimden gelenin en iyisini yapacağım ve Avrupa’nın da şarkımı benim kadar seveceğini umuyorum.

Eurovision Şarkı Yarışması’ndan beklentileriniz nelerdir?

Unutulmaz bir deneyim olmasını umuyorum. Bakü’de diğer yarışmacılarla tanışmak çok eğlenceli olacak. Ve tabi ki milyonlarca seyircinin önünde büyük bir sahnede şarkı söylemek muhteşem olacak!

Danimarka’nın Eurovision şarkılarından sevdikleriniz var mı?

Guatemala’dan Danimarka’ya taşındığım yıl Olsen Brothers, Fly on the wings of love ile yarışmayı kazanmıştı. Yani bu şarkı kesinlikle bana çok güzel anılarımı hatırlatıyor.

Şarkınızı Avrupa çapında tanıtmak için planlarınız var mı?

Bulgaristan ulusal finalinde şarkımı tanıttım. Daha fazla ülkeye gitmek isterim ama şuanda herhangi bir promo tur için bir planımız yok.

Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımınızın hikayesi nedir? Eurovision’da yer almaya sizi ikna eden şey neydi?

Danimarka’nın iki ünlü prodüktörü ve söz yazarı Remee ve Chief beni Facebook’ta keşfetmişler ve daha sonra benimle iletişim kurdular. Bana Danimarka ulusal finalinde “Should’ve Known Better”ı söyleme fırsatını tanıdılar. Şarkıyı çok sevdim, bu yüzden de tekliflerini kabul ettim.

Bu sene için belli olan şarkıları dinlediniz mi? Eğer dinlediyseniz onların arasında hangisinin en ciddi rakibiniz olduğunu düşünüyorsunuz?

Bazı şarkıları dinledim. İnsanların düşüncelerini de dikkate alırsak Norveç, Türkiye ve Kıbrıs diyebilirim.

Daha önce de Eurovision Şarkı Yarışması’nı takip eder miydiniz? Bu güne kadar yarışan şarkılar arasında beğendikleriniz var mı?

Guatemala’da yaşarken Eurovision Şarkı Yarışması’nı takip edemiyordum. Ama 2000’den beri neredeyse her yıl yarışmayı izledim. Abba çok uzun zaman önce kazanmasına rağmen hala benim favori Eurovision birincilerimden.

Yarışma için nasıl bir sahne performansı planlıyorsunuz, bize biraz bundan bahsedebilir misiniz?

Şuanda bazı fikirlerimiz var ve performansımızı planlıyoruz. Ama Danimarka finalindeki gibi samimi bir performans olmasını istiyoruz.

Şarkının farkı versiyonları ya da remixleri de olacak mı?

Remix yapmak güzel olurdu ama şuan için herhangi bir yeni versiyon yapma fikrimiz yok.

Yarışmadan sonraki planlarınız neler?

Şuanda ikinci albümüm üzerinde çalışıyorum, albümle birlikte yıl sonuna doğru bir tura çıkmayı umuyorum!

Röportaj için çok teşekkürler. Son olarak, Türk Eurovision severler için bir mesajınız var mı?

Röportaj için çok teşekkür ederim. Bu röportajı okumaya zaman ayırdığınız için teşekkürler! J Lütfen websitelerim www.solunasamay.com ve www.facebook.com/solunasamay ı daha fazla bilgi ve daha fazla müzik için takip edin.

Bakü’de görüşmek üzere!

Sevgiler,

Soluna Samay

Röportaj: Harun Barlas Gürsoy