SAN MARİNO’DAN “THE SOCİAL NETWORK SONG” DEĞİŞİKLİĞİ!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5bOCcIj6QKs]

Geçtiğimiz günlerde San Marino devlet televizyonu SMTV tarafından açıklanan Eurovision şarkısında bazı zorunlu değişikliklere gidildi.

Bu yıl Mayıs ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 57.ci Eurovision şarkı yarışmasında  San Marino adına yarışacak şarkının adı “Facebook uh,oh,oh!” olarak açıklanmıştı.Ancak Avrupa yayın birliği (EBU) kuralları gereği şarkının ismi ve sözlerinde bazı değişikliğe gidildi.

Böylelikle bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında San Marino adına yarışacak şarkının ismi “The Social Network Song – oh oh-uh-oh oh “ olarak değiştirildi.Sanatçısını aylar önce belirleyen San Marino’yu bu yıl Eurivision’da genç sanatçı Valentina Monetta temsil edecek.

San Marino’nun bu yıl ki Eurovision şarkısının söz yazarı Jose Juan Santana,bestecileri ise  Ralph Siegel, Jose Rodriguez ve Timothy Toughton.

Ralph Siegel ayni zamanda bir çok Eurovision şarkısının 1982 Eurovision birincisi olan şarkının da bestecisi.

San Marino bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 57.ci Eurovision şarkı yarışmasında 22 Mayıs’ta ki ilk yarı finalde yarışıp finale çıkma şansı arayacak.