“DÜNDEN BUGÜNE EUROVISION: VOLUME II”

 

kent orkestralari haber foto

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın geçen yıl ilkini düzenlediği; büyük ilgi gördüğü için bu yıl daha zengin bir programla tekrarlanan “Dünden Bugüne Eurovision” konseri, Cemal Reşit Rey konser salonunda yapıldı. Geceye ilgi büyüktü. Her yaştan İstanbullu, salonda boş koltuk bırakmamıştı. Yaşı yetenler eski Eurovision’ları yadetti. Kimi genç seyirciler de, belki de ilk kez büyük orkestradan efsane olmuş Eurovision şarkılarını dinledi. Eurovision’da büyük orkestra kullanımı 1997’den sonra sona erdiği için, bu konserde çalınan şarkıların anlamı daha da büyüktü. Gecenin sunucusu, Bay Eurovision diyebileceğimiz Bülend Özveren olunca ve o yıllara ait anılarını da sunumları sırasında seyirciyle paylaşınca konser daha da renklendi. 

Şef Üstüner Büyükgönenç yönetiminde 42 sanatçıdan oluşan kent orkestrası, hiç ara vermeden şu şarkıları seslendirdi:

“Tu Te Reconnaitras”, “Waterloo”, “Çobanyıldızı”, “Seninle Bir Dakika”, “Ding A Dong”, “Save Your Kisses For Me”, “A-Ba-Ni-Bi”, “Petrol”, “What’s Another Year”, “Making Your Mind Up”, “Hani”, “Hay”, “Si La Vie Est Cadeau”, “Opera”, “Halay”, “La Det Swinge”, “Hold Me Now”, “Nocturne”, “Dinle”, “My Number One”, “Fairytale”, “Drip Drop” ve “We Could Be The Same”.

Tüm şarkıları, şaşırtıcı ve başarılı bir performans sergileyen 4 genç solist, Oya Şar, Sinem Yalçınkaya, Bülent Tekakpınar ve Dünya Kızılçay seslendirdi. “Dinle” şarkısına sıra geldiğinde ise, salondakileri bir sürpriz bekliyordu. 14 yıl sonra ilk kez büyük orkestra eşliğinde, zarif elbisesiyle sahne alan Şebnem Paker, “Dinle”’yi söyledi ve ayakta alkışlandı. 

Gecenin son sürprizi ise, Bis’te yaşandı. Tek birinciliğimiz olan “Everyway That I Can”, alkışlar kesilmeyince 2 kez ardı ardına seslendirildi.  Gecenin sürpriz konuğu Şebnem Paker konser sonrası, sahnede hissettiklerini, konserle ilgili genel görüşlerini ve Yüksek Sadakat’le ilgili fikirlerini www.onikipuan.com’la paylaştı.

http://www.youtube.com/watch?v=nV2qjp28rD8

Gecenin en beğenilen performanslarından ikisi, “Drip Drop” ve “A-ba-ni-bi”’ydi.

http://www.youtube.com/watch?v=f1WlCdHHDsQ

Tayfun ÖÇAL