İSPANYA LUCIA ‘YI SEÇTİ!

  13648449

18 Şubat akşamı Madrid’de TVE tarafından düzenlenen İspanyol finalinde 9 şarkı, 3 farklı sanatçı ve grup tarafından seslendirildi.

 

 

Jüri öncelikle bu 9 şarkıdan 3’ünü seçti.

 

Melissa:Eos

Auryn: Volver

Lucia Perez: Que me quiten lo bailo

 

Jürinin Lucia’nın şarkısını seçerken zorlandığı gözlendi.Salondan gelen protestolara ve Lucia’nın seslendirmek istediği eserin farklı olduğunu belirtmesine rağmen jüri kararından dönmedi.

 

Daha sonra süper final için ekipler şarkılarını bir kez daha seslendirdiler. Bu kez televote ile İspanya temsilcisine karar verdi.Final öncesi özellikle gençlerin arasında oldukça popüler olan boyband Auryn’un seçilmesine kesin gözü ile bakılıyordu. Gerek zayıf canlı performansları, gerekse şarkıların etkileyicilikten uzak olması nedeniyle, seyircileri ve ekran başındaki hayranlarını hayal kırıklığına uğratan Auryn, ipi göğüsleyemedi. İspanyol halkı ritmik bir latin pop şarkısı olan”QUE ME QUITEN LO BAILO”’yu seslendiren Lucia Perez’e İspanyayı temsil vizesi verdi..

 

Genel final kalitesinin geçen yıllardaki gibi düşük olduğu gözlenen İspanya, 14 Mayıs’ta Düsseldorfta başarılı bir sonuç arayacak.

 

Tolga IRKAN