Irlanda’yi “Dervish” temsil edecek

dervishIrlanda 2007 Eurovision temsilcisini aciklayan ilk ulke oldu: Geleneksel Kelt Muzigi yapan “Dervish”, Helsinki’de Irlanda icin sahnede olacak.

Dervish’in Eurovision icin seslendirecegi sarkinin belirlenmesi icin, bestecilerin 8 Ocak’a kadar sarki teslim etmesi gerekiyor. Teslim edilen sarkilar icinden en iyi 4 tanesi, subat ayi icerisinde yayinlanacak Eurovision ozel programinda Dervish tarafindan seslendirilecek, ve halk oyu ile 2007 Eurovision temsilcisi sarki belli olacak.

RTE’den yapilan aciklamada, Dervish’in Irlanda icin buyuk sans oldugu, giderek karmasik bir yarismaya donen Eurovision’da Dervish gibi dunyanin cesitli ulkelerinde defalarca sahne almis tecrubeli bir grupla yarisacak olmanin onemi vurgulandi.

Dervish uyesi Shane Mitchell yaptigi aciklamada, Irlanda’yi temsil etme davetini buyuk bir onurla kabul ettiklerini, Helsinki’de tum izleyiciyi ayaga kaldiracaklarini soyledi.

Dervish, bugune kadar, aralarinda Oasis, Sting, REM, Beck, Buena Vista Social Club gibi buyuk isimlerin bulundugu pek cok unlu isimle ayni sahneyi paylasti. Daha cok geleneksel Kelt muzigi yapmalarina ragmen, muziklerinde her zaman modern cizgileri de barindiran Dervish, en son Irlanda hukumeti tarafindan Cin Halk Cumhuriyeti’ne yapilan resmi davette performans sergilemisti.

Dervish’in 1993’ten beri yayinlanmis 9 albumu bulunuyor.

Atina’da yarismayi Brian Kennedy ile 10. sirada tamamlayan Irlanda, Helsinki’de direk finalist olarak yarisacak.

Haber: Umut Certel

Kaynak: Doteurovision

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tNhso4Ir8Lw]