Eurovision 2007: Oylama sisteminde degisiklik mi var?

scoreboardAvrupa Yayin Birligi (EBU) 2 Aralik’ta Romanya’da gerceklestirilecek Junior Eurovision Song Contest (JESC) 2006 icin bazi oylama degisiklikleri on goruyor…Eger basari saglanirsa ayni sistem Helsinki 2007’de de uygulanacak.

Avrupa Yayin Birligi ilk kez 2006 Eurovision’unda 1’den 7’ye kadar oylarin duyurulmasi sistemini kaldirmis, yayinci kuruluslar sadece 8, 10 ve 12 puanlari anons etmisti. Bu sistem once Junior Eurovision 2005’de denenmis, ve surenin kisalmasindan memnun kalan EBU ayni sistemi Atina’da da uygulamisti.

 Simdi de oylamanin 10 dakika ile sinirli tutulmayip, tum geceye yayilmasi denenecek. JESC 2006’da hatlar yarisma baslar baslamaz acilacak ve son performans bittikten bir sure sonra hatlarin tamami kapanacak. Boylece eski sistemin aksine sarkilarin performansi sirasinda oy vermek de mumkun olacak.

Getirilen bir diger yenilik ise tum telefonlar icin 20 oy kisitlamasi. Buna benzer kisitlamalar zaten bazi ulkeler tarafindan uygulaniyordu ancak yeni sistemle birlikte hic bir katilimci ulkede ayni telefon hattindan 20’den fazla oy gondermek mumkun olmayacak.

Yeni sistemin Helsinki 2007’de uygulanip uygulanmayacagi ise 2 Aralik gecesi Junior Eurovision’da testi yapildiktan sonra belli olacak.

Kaynak: Esctoday

Haber: Umut Certel

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c3skBW8OgyE]