“Ülkemi Avrupa’daki En Büyük Sahnede Gururlandıracağım”

HaKokhav Haba’nın galibi ve İsrail’I Eurovision 2024’te temsil edecek olan Eden Golan, yetenek yarışmasının finalinden kısa bir süre önce Euromix’e konuştu.

Söyledikleri arasında, yarışmada ülkesini temsil etmek istediği şarkıyı da anlattı!

Eden Golan 1
Kaynak: Eden Golan Instagram

20 yaşındaki sanatçı, HaKokhav Haba’daki ilk seçmelerinde %100 oy oranı ile bir rekora imza attı.

Olması gerektiği kadar gergin ama hem sahneye çıkışı hem de Eurovision’da İsrail’I temsil etmek üzere davet edileceği şarkıyla ilgili büyük beklentileri var.

İngilizce ve İbranice sözler içeren ama aynı zamanda güçlü bir mesaj içeren bir şarkı istiyor:

Tamamen İbranice bir şarkı olamaz. Bizi birleştiren bazı İbranice şarkı sözlerine ihtiyacımız var ama bu İngilizce olmalı, bir mesajla, kocaman bir şarkıyla!

Balad mı dans şarkısı mı ikileminde Eden Golan her ikisine de nasıl hizmet edebileceğini açıklıyor.

Belki ikisini de birleştirmeliyim. Her şey hala teorik ve birçok şey yapılabilir. Eğer komiteye yürek burkan bir balad sunulursa, o zaman bir baladla yarışmaktan mutluluk duyarım. Dans içeren ama aynı zamanda güç ve güçlendirme mesajı da içeren bir şarkı sunulursa bu harika olur. Ama belki de ikisinin birleşimi en iyi çözüm olabilir.

Eden Golan 3
Kaynak: KAN yayın kuruluşu

Bazı ülkelerde İsrail’in katılımına verilen tepkilere ve bunun Malmö’de kazanma şansını etkileyip etkilemeyeceğine gelince, bu Eden’in var olduğunun farkında olduğu ancak dünyanın başka bir kısmından gelen sevgi ve sempatiye odaklanmayı tercih ettiği bir şey.

“İsrail’e karşı çok fazla nefret var ve bu göz ardı edilemeyecek bir şey ama öte yandan çok fazla sevgi de var ve çoğu zaman kötü şeylere daha fazla odaklanıyoruz ve iyi şeylere daha az dikkat ediyoruz. Önemli olan İsrail’I gururla temsil etmek, elimizden gelenin en iyisini yapmak, halkımızı mutlu etmektir; ne olursa olsun, en iyisi olacaktır.”

Bakalım sanatçı nasıl bir sonuç elde edecek?

Yazar: Atilla ÇETİNTÜRK