Benidorm Fest 2024’ün Sanatçıları Açıklandı!


Gelecek yılki Benidorm Fest’te yarışacak 16 sanatçı az önce açıklandı. Kazanan, Eurovision 2024’te İspanya’yı temsil edecek

İspanyol yayıncı (RTVE), bu yılki Latin Grammy ödüllerine ev sahipliği yapan Sevilla şehrinde, yarışan sanatçıların yanı sıra festivalin yeni logosunu açıklamak için bir basın toplantısı düzenledi. Sunuma geçen yılki yarışmadan Vicco, Agoney, Megara ve hatta Blanca Paloma gibi çok sayıda yarışmacı katıldı.

Alınan 825 başvurudan yalnızca 16’sı secildi ve Malmö’de düzenlenecek Eurovision 2024’te İspanya’yı temsil etme onuru için yarışacak olmaya hak kazandi.

İste Benidorm Fest 2024 Sanatçılari;

Almacor
Kızgın Fernández
Dellacruz
Jorge González
Lerica
Mantra
Marlena
María Peláe
Bayan Caffeina
Nebulossa
Noan
Quique Niza
Roger Padros
Sofya Kolu
Aziz Pedro
Yoly Saa

Sanatçılar arasında maalesef tanıdık bir isim bulunmuyor. Ruth Lorenzo son anda vazgeçmişe benziyor katilmaktan. Ama yep yeni yüzler görmek güzel olacak. Belki de yeni bir Chanel yeni bir Pastora Soler bu isimlerden biri olacak.

Geçtiğimiz yıl Benidorm şehri, festivalin ikinci versiyonunu takip etmek üzere dünyanın her yerinden gazetecileri ağırlamıştı. Şehir bu festival için giyinmişti ve daha küçük ölçekte Eurovision’la kıyaslanabilirdi. Bu muhteşem festival için hiç bir harcamadan kaçınılmamış , ve en sonunda da, İspanyol jürisi ve kamuoyu Blanca Paloma’nın “Eaea” şarkisini ülkenin Liverpool’daki temsilcisi olması gerektiğine karar vermişti.

Benidorm Fest 2024’te üç canlı gösteri olacak: iki yarı final ve bir final. Etkinlikler 30 Ocak, 1 Şubat ve 3 Şubat 2024’te gerçekleşecek.

Kaynak : Eurovision.tv
Yazan : “12Puan Mersin ve İber yarimadasi temsilcisi” Bahadir Demirci