Sırbistan 2024 temsilcisini belirliyor

Sırbistan, 2024 yılı temsilcisini Sırbistan devlet televizyonu olan RTS’nin düzenlediği ulusal final (Pesmi Evrovizije 2024) ile belirleyecek.

İsveç’in Malmö kentinde yapılacak 2024 yılı Eurovision Şarkı Yarışması’na Sırbistan devlet televizyonu RTS, Sırbistan’ın yarışmaya katılımını geçtiğimiz günlerde onaylamıştı. Bugün(1 Ağustos) resmi hesaplardan duyurulan haber ile RTS, 2024 yılı için aday şarkıların başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

Ulusal finalin tarihi henüz belirlenmezken, RTS’ye gelen başvurular arasından seçilen şarkılar 2024 yılı Pesmi Evrovizije’de sahne alacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi jüri ve televote oyları ile kazanan belirlenecek ve Sırbistan’ın 2024 yılı temsilcisi olmaya hak kazanacak.

Sırbistan’ın bu sezon ulusal finalde kullanacağı oylama sistemi henüz açıklanmazken, geçtiğimiz yıllarda birinciyi belirleyen Eurovision puanlama sisteminin bu sene de devam etmesi yüksek ihtimal olarak gözüküyor.

Geçtiğimiz sene yapılan ulusal finali (Pesmi Evrovizije 2023) kazanan Luke Black, ”Samo mi se spava” isimli şarkısıyla Sırbistan’ı temsil etmiş ve yarışmayı 24.sırada tamamlamıştı.

Tuğberk Irkan

Resim : EBU / Thomas Hanses