Kıbrıs Rum Kesimi için Yetenekler Akademisi

2023 yılında “Break- a Broken Heart” adlı parça ile “Andrew Lambrou” tarafından temsil edilen ve 126 puanla 12. Sırada finali tamamlayan Kıbrı Rum Kesimi, 2024 için sanatçı seçimini “Fame Story” adlı yarışma ile yapacağını ilan etti. Yarışma eylül sonundan başlayıp aralık ayına kadar RIK ve Star Channel kanallarından yayına girecek. 15 yarışmacının yer alacağı yarılmanın kazananı ülkeyi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek yanında “Panik Records” ile de anlaşma imzalayacak ve bunu birçok konser anlaşmaları da takip edecek.

Programın formatı seneler önce ülkemizde de yayına giren “Akademi Türkiye” formatında olacak. Adaylar günlük müzik dersleri yanında, moda, sosyal medya yönetimi ve halkla ilişkiler konularında da eğitilecek. Şuana kadar 1000’den fazla başvurunun olduğu yarışma için jüri olarak da sanatçılar yanında bazı ünlü isimlerin de olması beklenmektedir.

Kıbrıs Rum Kesimi 1981 yılında ilk defa Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmış ancak bugüne kadar henüz yarışmayı kazanamamıştır. Ülke, en iyi derecesini 2018 yılında yapılan yarışmada “Eleni Foureira” tarafından seslendirilen “Fuego” adlı parça ile elde etmiş ve yarışmada İsrail’in ardından ikinci olmuştur.

Hakan YALÇINKAYA