The Next Star” Detayları Belli Oluyor !

İsrail’in Eurovision 2024’teki temsilcisini bulmak için kullanılacak olan “The Next Star” programının sunucuları ve jürisi belli oldu.

2014’ten beri yaptıkları yarışmanın sunuculuğunu Assi Azar ve Rotem Sela yapacak. Bu arada Aden Hasson;  Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar ve Keren Pels’e katılarak dizinin jüri heyetinde yer alan yeni isim olacak.

 İsveç’in Malmö kentinde düzenlencek olan 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’I kimin temsil edeceğini belirleyecek olan yeni programın hazırlıkları şimdiden başladı. Programın yayıncı kuruluşu Keshet 12, Eylül ayında filme alınan seçmeler için yarışmacı seçmeye başlarken, yapımın Kasım ayında yayınlanmaya başlaması bekleniyor.

 “The Next Star”, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması için İsrail’in ulusal seçimi olarak geri dönüyor. Reality şarkı yarışması daha önce İsrail’in 2015’ten 2020’ye kadar olan temsilcisini seçmek için kullanılıyordu.

 Bu dönemde ülke, yarışmanın düzenlendiği her yıl Büyük Final’e katılmaya hak kazanırken, 2018 “The Next Star” şampiyonu Netta, “Toy” adlı şarkısıyla İsrail adına yarışmayı kazandı.

 İsrail, geçen yıl Noa Kirel ile büyük bir başarı elde etmesine rağmen formatı yeniden gözden geçiriyor.  İsrail’in en büyük yıldızlarından biri olan Kirel, KAN yayıncısı tarafından iç seçim ile seçildi.  Birleşik Krallık’ın Liverpool kentinde düzenlenen 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda  dans-pop şarkısı “Unicorn” 362 puan alarak finalde üçüncü oldu.

Atilla ÇETİNTÜRK