AVUSTRALYA, ROTTERDAM’A GELMİYOR!

hero

Avustralya’yı bu yıl Technicolour isimli şarkısıyla temsil edecek olan Montaigne Rotterdam’da sahne alamayacak.

Avustralyalı resmi yayıncı kuruluşu SBS, Montaigne ve delegasyonunun geri kalanının Eurovision Şarkı Yarışması 2021 için Hollanda’ya seyahat edemeyeceklerini ve bu nedenle “live-on-tape” performanslarını kullanarak yarışacaklarını doğruladı.

Resmi yayıncı kuruluş SBS adına, delegasyon başkanı Josh Martin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Avustralya, SBS’de 35 yıldan fazla bir süredir Eurovision ruhunu benimsedi ve 2015’te Viyana’da ilk yarıştığımızdan bu yana yarışmaya olan sevgimiz ve heyecanımız artmaya devam etti. 2021’de, Avustralya bir kez daha dünyanın en büyük şarkı yarışmasında yarışacak ama bu kez sanatçımız Montaigne, yurtdışından değil, yurt içinden performans sergileyecek.

Kapsamlı bir değerlendirmenin ardından SBS, bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması için Avustralya delegasyonunu ve sanatçıyı Rotterdam’a göndermemeye karar verdi. Bu zor karara, Avustralya’ya geliş ve gidişten, seyahatle ilgili birçok faktör dahil olmak üzere devam eden pandeminin zorluklarını düşündükten sonra geldik.

SBS ve Montaigne, Avrupa Yayın Birliği’nin Avustralya’nın etkinliğe katılımına verdiği süregelen desteği ve COVID-19’un sunduğu zorluklar arasında Eurovision’un devam etmesini sağlama taahhütlerini takdir ediyor. Bu yıl başarılı bir Eurovision Şarkı Yarışması oluşturmak için yapılan olağanüstü çalışmalar için ev sahibi yayıncıya da tebrikler gönderilmelidir. Unutulmaz ve başarılı bir yayın oluşturmaya yardımcı olmak için onlarla birlikte çalışıyoruz.

Gerçek Avustralya ruhuna sahip Montaigne, moral veren ve güçlü marşı Technicolor ile Avrupa’yı şaşırtacak, sevindirecek ve kazanmak için orada olduğumuzu herkese gösterip, bu yılki etkinlikte hala şiddetle rekabet edecek. Geri döndüğümüz için çok heyecanlıyız ve Avrupa’ya elimizden gelenin en iyisini göstermek için sabırsızlanıyoruz!

Katılımcı Montaigne ise şunları ekledi:

Doğal olarak, üst üste iki yıldır Eurovision’un canlı gösterisine katılamadığım için üzgünüm. Partnerim ve ben final etkinliği provaları arasında Rotterdam’daki bir otel odasında hangi video oyunlarını oynayacağımızı tartışıyorduk ve bu konuda heyecanlıydık. Bu hayal kırıklığına rağmen, Eurovision’a, hayran topluluğuna ve tüm bu süreçlere arka arkaya iki yıl katılabilmek ve rekabet edebilmek hala büyük bir ayrıcalık. Gurur duyduğum ve insanlar için önemli şeyler ifade eden iki şarkı gönderebildim. Nihai performansım ne şekilde olursa olsun, bu yıl Technicolor’u sunabileceğim için hala çok mutluyum! Çok güzel bir şenlik ve bir salgın bile onu engelleyemez. Eurovision sonsuza kadar yaşayacak.