RUSYA: SIKIYORSA YUHALAYIN!

Geçen yıl Rusya’nın Tarkan’ı Sergey Lazerev ve müthiş şovuyla Stockholm’e damga vuran Ruslar, ikiye bölünmüş ekranda, zaferi son anda savaşta oldukları Ukrayna’ya hediye etmenin hırsını farklı bir yöntemle çıkardı.

Uzun süredir, Kiev’deki yarışmada yeralıp almayacakları bile tartışma konusu olan Rusya, dün akşam sürpriz bir şekilde şarkıyı ve şarkıcıyı tanıttı. Kiev’de Rusya adına Julia Samoylova, “Flames is Burning” şarkısıyla sahne alacak.
Rusların duygusal slow şarkısı, şu ana kadar dinleyenler tarafından oldukça beğenildi. Buraya kadar her şey normal.

Tuhaf olan şey ise, Rusya’nın Sergey gibi bir superstarın ardından yaptığı bu tercih. Muhteşem güzellikte bir sese sahip olan şarkıcı Julia, fiziksel engelli. Sahnede tekerlekli sandalye ile yer alıyor. Bu açıdan 2015 yılındaki Polonyalı şarkıcının ardından ikinci isim olarak ESC tarihine geçti.

Ancak bir çok kişiye göre Ruslar bu tercihi bilinçli olarak yaptı. Sebebi ise, yarışmanın özellikle Kırım’ın işgalinden sonra sıcak savaşa girdikleri Ukrayna’da yapılıyor olması.

Son dönemde Devlet Başkanı Putin’in uygulamaları nedeniyle, her Eurovision sahnesinde Rus şarkıcılar solandakilerin protestolarına ve yuhalamalarına maruz kalıyordu. Kiev’de bunun daha şiddetli şekilde olması kaçınılmazdı. Hatta Rusya’nın bu yıl yarışmaya katılmayacağı dedikodularının arkasında yatan sebep de buydu. Ancak Ruslar ters köşe yaptılar ve sahnede yuhalamaya kimsenin yüreğinin el vermeyeceği bir ismi görevlendirdiler bu sene.

İşte o şarkı:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=gkv17jMnFNY[/embedyt]