CUMARTESİ ATEŞİ: 6 YENİ ŞARKIMIZ OLDU

Ulusal finallerin son günü olan cumartesi, oldukça yoğun bir gün oldu. Görevlendirme usulü ile temsilcilerini belirleyen Azerbaycan ve Sırbistan şarkılarını açıklarken, senenin son ulusal finalleri ise Litvanya, İsveç, Norveç ve İzlanda’dan geldi. İşte dün Kiev listesine eklediğimiz şarkılar…

Günün ilk şarkısı Azerbaycan’dan geldi. Dihaj, Skeletons adlı şarkıyla ateşler ülkesini temsil edecek.

Tijana Bogicevic, daha önce teaser olarak yayınladığı şarkısının tamamını yayınladı. Sırbistan Kiev’de In Too Deep ile yarışacak.

Nano mu Wiktoriamı yoksa Jon Henrikmi derken İsveç’te ipi göğüsleyen Robin Bengtsson oldu. Uluslararası jüride aldığı muazzam destek ile televotingde üçüncü olmasına rağmen Bengtsson zirvede yer almayı başardı. Robin Bengtsson Kiev’de I Can’t Go On ile yarışacak.

Kaç haftadır sürdüğünü bizim de unuttuğumuz Litvanya finalinin galibi Rain of Revolution ile Fusedmarc oldu.

Norveç ise kalitenin diğer yıllara nazaran daha düşük olduğu Melodi Grand Prix finalinde kendilerini temsil etmek için JOWST ikilisini seçti.

Senenin son ulusal finali olma şerefine ise İzlanda nail oldu. Ülkeyi Paper adlı şarkı ile Svala temsil edecek.

Bu şarkıların belirlenmesi ile ulusal final maratonu sona ermiş oldu. San Marino, Bulgaristan ve Ermenistan şarkıları bugün teslim edilecek ancak daha sonra açıklanacak. Rusya’nın yarışmaya katılma durumu ise hala belli değil.