EUROVISION’UN KUZEYİ-4: İZLANDA

Yazarımız Alper Ö’nün kendi gözünden değerlendirdiği, Kuzey Ülkelerinin Ulusal Finalleri’nde son ülkemiz İzlanda. İşte 11 Mart Cumartesi gecesi Kiev temsilcisini belirleyecek olan İzlanda’nın, Ulusal Final şarkıları:

****

Eurovision aşkından her fanın içinde yanardağlar patlatan, Avrupa’ya coğrafi konum nedeniyle biraz mesafeli olan, 300 bin nüfusuyla huzuru bulabileceğimiz, nadide bir ada ülkesi; İzlanda!

Dilleriyle İskandinavya’yı anımsatan, buzullarıyla masal diyarına götüren İzlanda. Eurovision’da bir zamanlar sıfır puana abone olmuş ve bu özelliğiyle kader ortağımız olan İzlanda 😊

2016’da içimi acıtan hemen ardından, Avrupa Futbol Şampiyonası ile yıldızlaşan İzlanda. Belki şampiyona daha önce olsa şarkıya olan sempati biraz daha artabilirdi, ah şanssız İzlanda, canım İzlanda 😊

Bakalım bu sene ulusal finalde kimleri konuk ediyor İzlanda;

1.Runar Eff Runarsson – Make Your Way Back Home:
Ülkemizde çokça gördüğümüz sıradan bir pop şarkısı. Ama fiziğine bakıp da ülkemizle kıyaslarsak bu çocuk alır götürürdü yarışmayı. Ama İzlandikler öyle bakmıyorlar işte. Hiç bir albenisi yok şarkının ama bakalım karşımıza daha neler çıkacak.

2.Dadi Freyr Petursson – Is This Love?: Valla ne diyeyim çözemedim. Sahneye çıkıp eğlenmişler eğlendirmişler. Bana uzak bir tarz ama şansı olabilir. Olur da temsil ederse, jüride de televote’ta da toslar duvara, o zaman görürler İzlanda’nın fyortlarını!

3.Aron Brink – Hypnotised:
2017 model Haba Haba hujaza kibaba . Sadece nakaratta biraz dans ettirip gerisinde gayet boş olan bir şarkı. Orijinalliği yok, güzel ve kurallı bir koreografi ile sunulmuşlar. bkz: 2016 Belçika. Koreografiyle götürdüler işi.Sunumun ne önemli olduğunu belki bu şarkı da gösterir bize ve size.

4.Svala Björgvins – Eg Veit Pad (Paper):
Sevemedim. Müzik ve güfte o kadar uyumsuz ki insan dinlerken bitse de gitsek moduna giriyor. Umarım seçilmez. Bu tarza benzer bir şarkı isterseniz Letonya seçti efenim buyrun ‘Line’ dinleyin bununla kulaklarınıza işkence etmeyiniz.

5.Hildur – Bammbaramm: Tuhaf çok tuhaf o kadar basit bir şarkı ki melodisi insanı bambarambaram diye mırıldatıyor 😀 Ama sempatik mi ha evet sempatik ama güzel mi iddialı mı hayır. Portakalı soyacağım başucuma koyacağım bir şarkı uyduracağım bımbırımbırımbımmm.

6.Aron – Tonight: Bu şarkı beklentilerimi karşıladı solistiyle beraber 😊 Ama sunumu ve altyapısı çok zayıf. Diğer Aron adaşı gibi sahneye biraz özenseymiş keşke ah Aron ah! O şarkıdan daha güzel bir şarkın var halbuki.

7.Arnar Jonsson & Rakel Palsdöttir: Ben bu şarkıyı İngilizce dinlemek istemem. Şarkı ayağa düşermiş gibime geliyor ve o zaman tüm tılsımını kaybediyor. Bazı şeyler yerel olarak kalınca çok daha güzel oluyor. Bırakın anadillerinde söylesinler ve biz de bunların sevinç gözyaşlarıyla şarkıyı 2. kez söylediklerini görelim.