KIEV, SICAK BİR MAYIS’A HAZIRLANIYOR

Eurovision Şarkı Yarışması’nın Kiev’de yapılacağının açıklanmasından sonra, EBU ve Ukrayna devlet televizyonu NTU yetkilileri, Kiev’de bir araya gelerek organizasyonun detayları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Eurovision Şarkı Yarışmasının patronu Jon Ola Sand, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada yarışmanın mekâna değil mekânın yarışma ruhuna uygun olmasının önemli olduğunu, bu yüzden gerekli düzenlemeler yapılırken bu konuya dikkat edilmesini istediklerini belirtti.

Yarışmanın yapılacağı IEC’de (Uluslararası Fuar Merkezi) yapılacak düzenlemelerle, yaklaşık 10 ila 11 bin kişinin yarışmayı izlemesi planlanıyor. 2013 yılında başlayan sahnenin önünde ayakta bilet uygulamasının bu yıl da devam edeceği, çoğunluğu OGAE üyelerine olmak 200 bin kişilik ayakta bilet satılacağı açıklandı.

Yarışma haftası boyunca 20 bin kişinin Kiev’i ziyaret etmesi öngörülürken, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman yaptığı açıklamada, organizasyonun maliyetini de açıkladı. Buna göre, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenecek Eurovision için 455 milyon Grivna (yaklaşık 17,7 milyon dolar) harcanacak. Bu maliyetin 200 milyon Grivna’sının devlet garantisinde olacağı , geri kalanın ise sponsorlar ile destekleneceği belirtildi. Kiev’in organizasyon sonunda beklediği kazanç ise 30 milyon Euro.

İlk yarı finali 9 Mayıs, İkinci yarı finali 11 Mayıs ve Finali13 Mayıs’ta Kiev’de yapılacak yarışma için şu ana kadar 29 Ülke katılımını onayladı. Bu ülkeler arasında geçen sene yarışmadan çekilen Portekiz de yer alıyor.