İSTANBUL’DA JAMALA RÜZGARI

Eurovision Şarkı Yarışması’nın bu yılki kazananı olan Ukraynalı Jamala günlerdir heyecanla beklenen İstanbul konserinde dün gece sevenleriyle Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde buluştu.

Türkiye’nin yarışmadığı son yıllarda Eurovision yıldızlarının da Türkiye ziyaretleri oldukça seyrekleşmişken yarışmanın son birincisinin, zaferinden çol kısa bir süre sonra İstanbul’da konser verecek olması Eurovisionseveler kadar İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar ve müzikseverler tarafından da heyecanla karşılanmıştı.
OGAE VE TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜRLER
Önceki gün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında olduğu gibi yine aynı gün Sertab Erener konserini de yerinde izleyen OGAE Turkey üyeleri ve 12puan takipçileri dün gece de Jamala’nın sahne performansını yerinde izleme şansına sahip oldular. Onlarca OGAE Turkey üyesinin katıldığı konserin daha çok başında Jamala bizleri işaret ederek Stockholm’de verilen destek için bizlere ve tüm Türkiye’ye teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
 IMG_6057
TÜRKÇE REPERTUAR
Konserde kendi albümünden sevilen İngilizce parçaların yanı sıra “sizin için Türkçe şarkılar söylemek istiyorum” diyerek özellikle İstanbul konseri için hazırladığı Türkçe şarkıları da seslendiren Jamala’nın dün geceki repertuarından Sevdalıyım, Yakma Beni, Dertliyim Kederliyim, Ah Yandım, Yarim Yarim, Penceresi Yeşil Boya” şarkıları seyirciden büyük alkış aldı. Kendisine müziği ve vatan sevgisini öğreten babasını da sahneye çağıran Jamala, babasının akordeon ile eşlik ettiği şarkılarını seslendirirken dinleyiciler de Jamala ile birlikte oldukça duygusal anlar yaşadı.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Jamala”]

“TÜRKİYE EUROVISION’A DÖNSÜN”
Jamala’nın önceki gün OGAE Turkey ve 12Puan özel roportajında yapmış olduğu Türkiye Eurovision’a dönsün çağrısı bu kez de seyirciler arasından yükseldi ve konseri izleyenler tarafından alkışlarla büyük destek buldu.
KONSERE UKRAYNALILARDAN BÜYÜK İLGİ
Jamala’nın İstanbul konserine biz Eurovision takipçilerinin de içerisinde olduğu geniş bir müziksever kitlenin yanı sıra İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar ve özellikle de Kırımlılar büyük ilgi gösterdiler. Pek çok ünlü şarkıcının doldurmakta güçlük çektiği Açıkhava Sahnesi’ni neredeyse dolduran bu kalabalık içerisinde Ukrayna ve Kırım bayrakları sallayan insanlar dikkat çekti. Bir başka ifadeyle konsere sarı ve mavi renkler hakimdi. Konser sonunda da İstanbul’da yasayan Kırım Tatar toplumunun temsilcileri Jalama’yı sahnede tebrik edip Jamala’yı taşımakta güçlük çektiği çiçek buketleriyle sahneden uğurladılar.
JAMALA ALKIŞLARLA YENİDEN SAHNEDE 
Bir Açıkhava klasiği olarak, son şarkısını söyleyip seyirciye veda eden şarkıcı yine alkışlar eşliğinde sahneye çağrıldı. Dinleyicilerin Jamala tekrar sahneye çıkmadan konser alanını terk etmemesi ve tekrar sahneye çıkan Jamala’nın karşılık olarak “Thank You” şarkısını seslendirmesi geceye yakışabilecek en güzel finaldi belki de.
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DLLTsJBkMGc[/embedyt]
JAMALA’DAN TÜRKİYE’DE YENİ KONSERLER
Konser sırasında sıklıkla Türkçe konuşan Jamala, bir sonraki konserinde daha akıcı bir Türkçe ile karşımıza çıkacağının sözünü de verdi. Bu söz aslında Jamala’nın önümüzdeki dönemde Türkiye’yi tekraR ziyaret edeceğinin de habercisi oldu.
Stockholm’den kısa bir süre sonra Jamala’nın eşsiz sesini, yorumunu ve hüznü ve neşesiyle oldukça samimi şarkılarını bizlere ulaştıran ve bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Yeni konserlerde tekrar buluşmak üzere.
Hasan H. Yaşar
Başkan
OGAE Turkey