UKRAYNA, 2017 İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

Gelecek yıl Eurovision’a ev sahipliği yapacak şehir ve arena için seçmeler resmen başladı.
Ukrayna ulusal kanalı NTU, Cenevre’de Avrupa Yayın Birliği EBU ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, şehir seçim işleminin nasıl olacağına dair detaylı planını açıkladı. .
Şehir seçme aşaması, 24 Haziran-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Aday olan şehirlerin, tekliflerini hazırlamak, sunmak ve başvurmak için 8 Temmuz’a kadar süresi var. 9-15 Temmuz tarihlerinde, NTU’nun oluşturacağı çalışma grubu, aday şehirlerin başvurularını ve tekliflerini analiz edip, değerlendirecek. Bu değerlendirme aşamasında öncelikle; Arena’nın sahip olduğu özellikler (yarışma için uygunluğu, üstünün açık-kapalı olma durumu, vb.), konaklama olanakları, şehir içi ulaşım ve diğer ülkelerden ulaşım olanakları incelenecek.
18-22 Temmuz arasında ise aday olan şehirler, şehirlerinin tanıtımını; “Yerel Organizasyon Komitesi” toplantısında sunacaklar. Bu toplantının sonunda ise en iyi koşullara sahip 2 şehir komite tarafından seçilecek ve Avrupa Yayın Birliği’ne sunulacak.
Son aşama ise 22 Temmuz’da başlayacak ve 1 Ağustos’ta bitecek. Avrupa Yayın Birliği temsilcileri ve Yerel Organizasyon Komitesi üyeleri; seçilen 2 şehirle ilgili incelemelerde bulunacak, şehirlerin yarışma için sahip oldukları potansiyel araştırılıp incelenecek. Bu sürecin sonunda da ev sahipliği için uygun görülen şehir basın toplantısı ile duyurulacak.
 
TARİHLER DEĞİŞECEK Mİ?
14 Mart 2016 tarihinde, Stockholm’de gerçekleştirilen delegasyon başkanları toplantısında, 2017 için öncelikli tarihler 16-18 ve 20 Mayıs 2017 olarak belirlenmişti. Ukrayna ulusal kanalı NTU’nun yaptığı açıklamalardan biri de öncelikli tarihlerin değişme ihtimali üzerineydi. Öncelikli tarihler NTU tarafından bir hafta öne alınarak, 9-11 ve 13 Mayıs 2017 olarak açıklandı. Yarışmanın yapılacağı kesin tarihler, ev sahibi şehri açıklandıktan sonra duyurulacak.