BAKIŞ AÇISI-34: MOLDOVA

Lidia-Isac-Moldova-2016-pre-SF-interview-600x400

OGAE Turkey yönetim kurulu üyesi Barlas’ın bakış açısından Lidia Isac ve Falling Stars

Kazanan ismin ulusal finalden önce belli olduğu ulusal finallerin ülkesi Moldova’yı bu sene Falling Chances… pardon, Falling Stars adlı şarkıyla Lidia Isac temsil ediyor.

Ulusal final etabına kısaca değinmek gerekirse, şunları söyleyebiliriz. Para var huzur var. Lidia Isac’in kazanması için her ortamın hazır olduğu söylentileri sonucunda yarı finallerden önce Litesound ve ELLE yarıştan çekildiğini açıkladı. Gerekçe ise yarışın çoktan başka birine verilmiş olduğunu düşünmeleriydi. Tesadüf mü değil mi bilemem, öyle de oldu. Lidia Isac, Moldova ulusal finalini kazandı.

Falling Stars ile ilgili bir yorum yapmam gerekirse şunu söylemem yeterli gelir sanırım. Ortalama üstü bir şarkı, ama berbat bir performans.

Lidia ne yazık ki şarkıyı söylerken çok zorlanıyor. Bu kötü performansa Moldova’nın ses sisteminin kalitesizliği de eklenince ulusal finalde kulaklara zarar veren bir sonuç ortaya çıktı.

Lidia’nın şarkıyı söyleyememesine çözüm olarak şarkısının temposunu düşürmekte çare buldular. Doğru bir yorum olur mu bilemiyorum ama, şarkının melodisi bir ton düşürüldü. Böylece şarkının Lidia’ya daha çok uyması sağlandı. İyi de yapıldı bence.

Şahsen sevdiğim, ama final için şanssız bulduğum Falling Stars birinci yarı finalde üçüncü sırada yarışacak. Zor bir yarı finalde yarışacağı gibi oldukça kötü bir sırada da yarışıyor bu sene Moldova.

Romanya’nın diskalifiye edilmesinden sonra Moldova televizyonu Ovidiu Anton’a Lidia Isac ile birlikte düet yapması için teklifte bulundu. Ovidiu ise bunu Lidia’nın finale kalma şansını düşürmeyi göze alamam diyerek reddetti. Hangi şanstan bahsediyor, onu bilemiyorum.

Güzel performe edildiği takdirde yarı finalde üç dakikalık güzel bir hatıra olarak kalacağını düşündüğüm Moldova’ya yarı finalde başarılar diliyorum. Kimbilir, belki beni yanıltırlar ve senenin beklenmedik finalistlerinden biri olurlar.