EBU: JAMALA’NIN ŞARKISINDA HERHANGİ BİR POLİTİK ÖĞE YOK

jamala kırım

Tartışmalı bir ulusal finalin sonunda Ukrayna finalinde zafere ulaşan Jamala, şarkısıyla da Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Kırım Sürgünü’nü anlatan şarkısıyla Stockholm’de yer alacak olan Jamala ve 1944 adlı şarkısı ile ilgili tartışmalar uzun bir süredir gündemdeki yerini korumaktaydı.

Şarkının politik öğeler barındığını ve Eurovision’da yarışmaması gerektiğini öne sürenler olsa da Jamala, şarkısında herhangi bir politik söylevin olmadığını, bu şarkının kendi ailesinin hikayesi olduğunu söylemişti.

EBU’nun şarkıyı veya şarkıda geçen sözleri kabul edip etmeyeceği muallakta iken, bugün Twitter üzerinden şarkı ile ilgili bir açıklamaya yer verildi. Jamala’nın şarkısı ile ilgili sorulan bir soruya EBU’nun resmi Twitter hesabından “şarkının sözlerinde ve isminde herhangi bir politik söyleyişin olmadığı” konusunda bir karar alındığına dair  bir cevap verildi.

Sanatçı ayrıca Eurovision hazırlıklarına da başlamış bulunmakta. Provalardan gelen ilk bilgilere göre, performans sırasında 3D efektlerin kullanılması planlanıyor. Aşağıdaki videodan Jamala’nın prova görüntülerini izleyebilirsiniz.