İsveç Eurovision Hazırlıklarına Başladı

İsveç ulusal yayımcısı SVT, Eurovision 2016 için hazırlıklara başladı. Cumartesi gecesi yarışmayı kazanmalarından beri tam gaz planlama yapan SVT tecrübeli isimleri bir araya getirmeye çalışıyor.

İki yıl önce Malmö’de düzenlenen yarışmanın anıları henüz tazeyken bu anılardan faydalanmak isteyen SVT’de öncelik çekirdek ekibi bir an önce oluşturmak. Çekirdek ekip kurulur kurulmaz sahne dizaynı gibi işlerin planlaması yapılmaya başlanacak. Henüz yarışmanın düzenleneceği şehir ve arena belli değil. SVT bu yolla hem yükünü hafifletmiş hem de maddi olarak sıkıntıya girmemiş olacak.

Önümüzdeki günlerden itibaren yarışmaya ev sahipliği yapmak isteyen şehirler hızlı bir şekilde bir ön proje hazırlayıp 3 hafta sonra SVT’ye teslim etmeye başlayacaklar. 1 haftalık başvuru sürecinden sonra şehirlerin başvuruları değerlendirilmeye başlanacak ve bir karar verilecek. Ev sahibi şehrin Ağustos başı gibi belli olması bekleniyor.

2013 yılında yarışmanın sunuculuğunu yapan Petra Mede’in önümüzdeki senede yarışmayı sunabileceğini bizzat Christer Bjorkman söyledi.

Aynı zamanda Melodifestivalen gibi büyük kapsamlı bir ulusal elemeninde altından kalkası gereken SVT yoğun bir planlama dönemine giriyor.

2016 Eurovision Şarkı Yarışmasının İsveç’te 10, 12 ve 14 Mayıs 2016 günlerinde düzenlenmesi bekleniyor.

Sizce Eurovision Şarkı Yarışması 2016 yılında İsveç’in hangi şehrinde düzenlenmeli?

En son haberler için bizden ayrılmayın.