Viyana yolunda – Here For You – Maraaya

OGAETurkey yazarlarından Oğuzhan Durak sizin için inceledi


Maraaya ve Here For You. Açıklandığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran ve bu küçük Slav ülkesini bahislerde üst sıralarda görmemizi sağlayan iddialı grup ve şarkı.

Maraaya Marjetka Vovk ve Raay ikilisinin kurduğu 2014 yılından bu yana ülkelerinde R&B ve Pop şarkılar yapan bir grup. Bu ikili aynı zamanda karı-koca. Grubun ismi de MArjetkA ve RAAY’dan oluşuyor.

İlk teklileri olan Lovin’ Me adlı şarkılarını geçen yıl yayınlayan grup Slovenya,Belçika,Almanya ve İtalya’da yoğun ilgiyle karşılaşmış. Listelerde üst sıralarda kendine yer bulmuş ve bu şarkının epeyce sevilmiş.

Kendilerini farklı tarzlarıyla bizlere de sevdirmeyi başardı bu ikili. Marjetka’nın kulaklarından hiç düşmeyen kulaklıkları, piyanosuz piyano çalan bir Raay ve kemanı olmadan keman çalan güzel bir dansçıyla sahnede de bir hayli dikkat çekecekler gibi duruyorlar.

maraaya_esc_9_-_photo_by_ziga_culiberg

Slovenya son on yılda sadece bir kez yarı finalleri geçmiş olmasıana rağmen yarışmaya küsmeden ısrarla katılan ülkelerden. Yarı finali geçtiği şarkılardan biri sonradan ülkemizde de Meyra ve Ferhat Göçer tarafından coverlanacak olan Alenka Gotar’ın Cvet z Juga şarkısı. Bunun yanı sıra 2011 yılında ve geçtiğimiz sene de finale kalabilmiş Slovenya.

Maraaya geçen yıl ki katılımcı Tinkara Kovac’ın Round and Round şarkısının da bestecisi aynı zamanda. Geçen yıl elde edemedikleri başarıyı bu sene elde edebilecekler mi merak konusu. Sahne Showlarıyla bende biraz hayal kırıklığı yaratsalar da Slovenya’dan bu yıl umutluyum.

Bekleyelim ve görelim. Bakarsınız Ljubljana 2016 olur ha? Ne dersiniz??