ŞARKI YAĞMURUNA TUTULDUK

Ve beklenen an geldi çattı, EBU tarafından ülkelere verilen şarkı belirleme ve teslim etme süresi sona geldi. Seçimlerini son günlere bırakan bir çok ülke de Viyana’da yarışacakları şarkıları teker teker açıkladı. İşte onlar:

AVUSTRALYA: 60. yılın misafir ülkesi olarak finalde yarışacak olan Avustralya’yı Guy Sebastian’ın temsil edeceği daha önce açıklanmıştı. Guy Sebastian sahnede Tonight Again adlı şarkıyı seslendirip ülkesine zaferle dönmeye çalışacak.

İSVEÇ: Eurovision’u adeta yaşayan bir ülke olan İsveç’te ulusal finali kazanan isim çoğu Eurovision takipçisinin yakından tanıdığı Mans Zelmerlöw oldu. Üçüncü denemesinde zafere ulaşan Mans Zelmerlöw şimdiden kazanması beklenen en büyük aday olarak görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=CBCdb6vNuiM

NORVEÇ: Bir başka kuzey ülkesi olan Norveç de ulusal finalini son günlere bırakan ülkelerden. 12 şarkının yarıştığı Melodi Grand Prix’in galibi A Monster Like Me adlı şarkı oldu.

SAN MARINO: İki eski Junior Eurovision temsilcisini büyükler ile rekabet etmeye yollayan San Marino Viyana’da Chain of Lights isimli şarkıyla temsil edilecek. Şarkının altında son üç senedir olduğu gibi yeniden Ralph Siegel’in imzası var.

RUSYA: Rus kanalı bu sene temsilcisini kapalı kapılar altında belirlemeyi tercih ederek Viyana’ya A Million Voices isimli şarkıyla Polina Gagarina’yı yollama kararı aldı.

AZERBAYCAN: Ülkeyi temsil edecek isim hiç de yabancı değil. Haberlerde çıkan dedikodular bir nevi doğrulandı. Azerbaycan’ı temsil edecek isim 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki temsilcileri ve O Ses Türkiye’nin birincisi Elnur Hüseynov’dan başkası değil. Elnur ülkesini bu sefer İsveç prodüksiyonu bir şarkıyla, Hour of the wolf ile temsil edecek.

ARNAVUTLUK: Besteciyle yaşanan anlaşmazlık sonucu önceki şarkıları olan Diell’i geri çekmek zorunda kalan Arnavutluk’u yine aynı isim I’m Alive isimli şarkıyla temsil edecek.

AVUSTURYA: Ve ev sahibi ülkeyi The Makemakes adlı grup I am yours şarkısıyla temsil edecek. Avusturya’nın bu şarkıyla iyi bir derece alabileceği düşünülüyor.