[ONİKİPUAN ÖZEL] – KOZA MOSTRA OGAE TÜRKİYE’Yİ “FOR REAL” İLE SELAMLADI!

Arkadaşlarımız Tolga IRKAN ve Ö. Feridun ÖZVEREN’in Amsterdam’daki “Eurovision In Concert” esnasında gerçekleştirdikleri özel röportaj serilerini Malmö’de bugün başlayacak provaların ilk gününde Yunanistan temsilcisi Koza Mostra ile tamamlıyoruz. Balkan ve geleneksel Yunan müziğini rock’la harmanlayan grup, Tolga IRKAN’ı ve OGAE Türkiye üyelerini “For Real”‘ coverı ile karşıladı! OGAE Türkiye ve Onikipuan Redaksiyon ailesi olarak hepinize güzel sürprizler, harika performanslar ve izlemeye doyamayacağınız bir Eurovision süreci diliyoruz!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4CAqOZirLn4]

Neden Ska?

“Aslında biz Ska çalmıyoruz. Biz Balkan, Yunan ve Rock etkileşimli bir Ska yapıyoruz. Tüm bu müzik çeşitlerini enerjilerinden ötürü seviyoruz. Biz de, çok fazla enerjisi olan bir grupuz.  Bu yüzden de insanlar bize oy verdiler. Neden olmasın?”

Eurovision’da Hedef

“En önemli şey diğer sanatçılarla buluşmak. Pekçok insanla karşılaştık ve onlarla konuşmak, hatta çalışmak da çok güzel. Yunanistan hariç, diğer ülkelerde turlamayı seviyoruz. Yunanistan’da da  turda olmayı elbette seviyoruz ama yurtdışında çalmak çok hoşumuza gidiyor. Bu arada Türkiye’de de çalacağız.”

Video Klip

“Video’ya gelince, Aslında video’dakinden daha çok sahnemiz vardı ancak orjinalinde şarkı 6 dakika uzunluğundaydı. Fakat bu sahneleri kesmek zorundaydık. Genç ve orta yaştaki insanların çok ortak noktaları var. Özellikle Yunanistan’da durum ve herşey  bu yıl çok farklı. Biz de bu durumun değişmesi için şarkı söylüyoruz.”

Mesaj

“Merhaba Kardeşlerimiz, Biz Türkleri çok seviyoruz. 24 Mayıs’ta görüşeceğiz. Seni seviyorum!”

Yunanistan, Koza Mostra ile 16 Mayıs’ta yapılacak 2. Yarıfinalde 9. sırada finale çıkma mücadelesi verecek.

(Röportaj: Tolga IRKAN)

(Kamera: Ö. Feridun ÖZVEREN)