[ONİKİPUAN ÖZEL] – HANNAH : “SLOVENYALI DEĞİLİM VE SLOVEN BİR KÖKENİM DE YOK.”

Slovenya’nın Amerikalı temsilcisi Hannah, pasaportuna rağmen daha önceden yarışmayı tanıyanlardan. Şarkısı, kökeni ve beklentilerine dair Eurovision şarkısı uzunluğunda bir röportaj ile kendisini tanıyoruz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GuyT5UuTt0E&w=560&h=315]

“Sloven bir kökenim yok”

“Benim herhangi bir Sloven kökenim yok ama bir Slovenyalı ile evliyim. Son bir kaç yıldır Slovenya’da yaşıyoruz ve Slovenya’daki müzik sektöründeyim. Slovenya radyolarında çalınan slovence şarkılarım var ve sektördeki diğer Slovenyalı sanatçılarla son bir kaç yıldır da çalışmaktayım.”

“Şarkı bana ait”

“Şarkıyı ben yazdım. Bildiğiniz gibi 3 Prodüktör tarafından aranje edildi. Biz Up-Tempo, modern, keza pozitif ve enerjik birşeyler yapmak istediğimiz için stüdyoya girdik ve sonuç olarak “Straight into Love” ortaya böyle çıktı.”

“İki Ballad sonrası, bir Ballad öncesi avantaj”

“Umarım yarışmanın başlangıcında yer almak bir avantaj olabilir. Bizden hemen önce 2 tane ve ardımızda da bir Ballad var ve bu hoş bir değişim olabilir. Geleneksel bir bakışla sahne almak için en iyi yer değil belki ama ben bu yüzden en iyisi olmasını umuyorum.”

ABBA, Celine DION ve Katrina & The Waves

“Eurovision’u önceden de biliyordum ve hakkında birşeyler duymuştum ama çok da yoğun bir şekilde de değildi açıkçası. ABBA, Celine DION veya Katrina & The Waves’i duymuştum. Ama ne yalan söyleyeyim, kendimi Eurovision’da söylerken de hayal etmemiştim.(gülüyor.) ama elbette Eurovision gibi bir yarışmaya katılıyorsanuz inanılmaz bir performer olmanız gerekiyor.”

Beklentilerim mi?

Eurovision’dan beklentilerim, gerçekten keyif almak, harika zaman geçirmek, finale çıkabilmeyi çok isterim ki bu benim asıl hedefim ama yine de çok eğleneceğim bir deneyim ve harika insanlarla karşılaşmak.”

Slovenya için oy verin!

Merhaba Türkiye, sizler için Malmö’de sahne alacağım için çok heyecanlıyım ve umarım Slovenya için oy verirsiniz!

Slovenya, 14 Mayıs’daki yarıfinalde “Straight into Love” ile 3. sırada sahne alacak.

(Röportaj: Tolga IRKAN)
(Kamera: M.Feridun ÖZVEREN)