YÜKSEK SADAKAT’TEN YENİ ŞARKI, YENİ KLİP!


YÜKSEK SADAKAT, “Fener” ile geri döndü!!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xSOYpP27kXI?rel=0]

Single CD formatında DMC etiketi ile yayımlanan“Fener”,  20 Mart 2013 çarşamba gününden itibaren raflardaki yerini almaya başladı!

Sözleri ve bestesi grubun kurucusu Kutlu Özmakinacı’ya, düzenlemeleri ise tüm grup elemanlarına ait olan “Fener”, hem aşkın varlığından kaçmamızın, hem de aşka dair sorduğumuz soruların cevaplarını bulmamızın imkansızlığını anlatıyor. Şarkının sözleri “Bazen bir bilmecedir cevabın bulamazsın / Takar peşine sürükler seni, gitmeden yapamazsın / Gelir ve ortaya yerleşir, bazen kaçamazsın / Gelir ve ortaya yerleşir aşk” derken aşka dair bir yandan yaşayıp, bir yandan da tarif etmekte güçlük çektiğimiz duygularımızı paylaşıyor.

Tüm prodüksiyon süreci Doruk Müzik Stüdyoları’nda gerçekleşen ve grubun vokalisti Selçuk Sami Cingi ile kaydettiği ilk şarkı olma özelliğini taşıyan ‘ Fener’ in kayıtları ve miksajı grubun klavyecisi Uğur Onatkut tarafından yapıldı.

“Fener” in klibini ise ülkenin genç ve yetenekli yönetmenlerinden İmre Haydaroğlu çekti. Çekimleri İstanbul ve Bodrum’da yapılanklibin görüntü yönetmenliğini ve kurgusunu da Haydaroğlu üstlenirken; yardımcı yönetmenliği Çetin Güney, sanat yönetmenliği Esra Keskin, makyajı Güler Tapan ve kamera çalışması da Onur Aldoğan tarafından gerçekleştirildi.

Selçuk Sami Cingi (vokal), Serkan Özgen (gitar), Kutlu Özmakinacı (bas), Uğur Onatkut (tuşlu çalgılar) ve Alpay Şalt (davul)’tan oluşan ve kuruldukları günden beri “Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer”, “Döneceksin Diye Söz Ver”, “Ben Seni Arayamam”, ‘ Kafile ‘ “Haydi Gel İçelim”, “Aşk Durdukça” ve “Onlar Bizi Dinlerler” gibi hitlerin altına imzasını atan Yüksek Sakadat, yeni şarkılarını canlı olarak ilk kez 22 Mart’ta Kadıköy Sahne’de dinleyicisi ile buluşturdu. Grup,  31 Mart’ta Dortmund’da gerçekleşecek olan Turka Fest’te çalmaya hazırlanıyor.

Yuksek Sadakat 2013

Grup konserlerine Nisan başında da 05 Nisan Antalya Tudors Arena ,06 Nisan Ghetto Istanbul olarak devam edecek.